Is it all just a game?!

Va händer med världen och samhället. I dag har Oslo utsatts för två attacker där man klassar den enda händelsen som ett terrordåd. En bomb sprängdes utanför regeringskvarteret och flera människor uppges vara döda respektive skadade. Bilderna som finns på Aftonbladet och nyheterna skildrar ett sargat Oslo, det ser ut som ett krigsfält. Massa blodiga människor och byggnader som är förstörda. Glas på gatorna och byggnader som brinner.

Några timmar senare får man in ett larm om flera skjutna ungdomar som befinner sig på ett läger ute på en ö utanför Oslo.
Tydligen är det Norska arbetarpartiets ungdomsförbund som arrangerat lägret där ca 600 ungdomar deltagit.
En man utklädd i polisuniform uppges ha skjutit flera ungdomar varav flera sprungit för livet. Några tvingades till och med simma ut till sjöss för att klara sig.
Man har gripit mannen bakom det sistnämnda attentatet och i nuläget verkar det som att det finns en koppling mellan de två händelserna.
Det finns tydligen vittnen som har sett en man i polisuniform vid den bilen som sedan ska ha exploderat.

Jag hoppas man får tag på den person som är skyldig till detta, det är helt sjukt och jag lider med alla norrmän som blivit drabbade på ett eller annat sätt. Jag lider med den här så kallade världen som återigen drabbats av ett terrordåd. Just nu känns det som att de som ligger bakom dessa attentat har tagit makten i egna händer och vi är bara brickor i spelet.

Det som händer i världen just nu och som har hänt de senaste åren är ofattbart. Att det finns grupper och människor som har mage att göra sånt här. Det får mig verkligen att fundera över vilka människor man lever sida vid sida med,varje dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0