Update


- Är helt slut efter mitt gympass idag, det blev stenhårt- precis som det ska när man vill tillbaka till toppen. Måste ändå säga att det känns riktigt bra just nu. Känner knappt av något efter träningen, innan kunde jag inte ens löpa fram och tillbaka på planen utan att känna av det. Nu kan jag löpa flera kilometer utan att känna något och köra maskiner som jag tidigare inte kunnat. Det måste vara ett gott tecken!

- Sjukgymnasten ringde ikväll och gav mig ett nytt program för den här veckan, nu får jag äntligen dra på mig handbollsskorna! Det mina vänner känns otroligt peppande och kul, dock får jag bara vara med på passningarna och målvaktsuppvärmningen men det är alltid något. Sedan blir det mitt intervallpass och även lite styrketräning på det. Man uppskattar verkligen dem här små stegen när man varit skadad.
Fick även veta att jag förmodligen kommer att få vara med på handbollsövningarna nästa vecka, självklart beror allt på hur knät reagerar på den här veckans träning. Jag ska inte ta ut något i förskott, som det ser ut just nu så blir det ingen match förens efter jul och nyår. Vilket kanske inte är så dumt, kanske är bra att skynda långsamt.




Media kan göra vem som helst känd



Igår eftermiddag efter en sväng på stan så tog jag en fika på Java inne i stan. Det brukar vara ganska mycket folk på fiket men igår var det fullt med tonårsflickor(!) vilket var väldigt konstigt, till en början.
Efter ett tag såg vi hur alla dessa småflickor började viska och småfnittra, ni vet precis så där som man gör när man ser någon man tycker är snygg. Sedan hör vi hur dem peppar en av tjejerna, -kom igen gå fram,var inte fegis!
Flickorna puttar fram kompisen och gömmer sig bakom, allt detta händer precis vid bordet bakom oss.
Det slutar med att den här flickan som blev framputtad frågar en av killarna vid bordet om en autograf, hon frågar också om det han som vann.
Jag som satt med ryggen mot blev mer och mer nyfiken, undrade mest vem som satt där och hur jag kunde ha undgått att se att det faktiskt satt en kändis där.

Jag frågar min pojkvän om han känner igen killen varpå han ger mig ett stort nej till svar.
Så jag vänder mig om lite diskret för att få reda på vem den här killen är... och får till min besvikelse se att det är Jean-Pierre Marques (!) Har varit med i Paradise Hotel och även i en serie som går på  Svt som heter "ung och bortskämd"

Visst jag förstår att småflickor springer efter en kille som varit med på tv, för enligt dem är han ju faktiskt kändis.
Men det som var mest intressant var hans reaktion till allt det här. Han fnittrade som en liten tjej!

Det ska även tilläggas att dem glömde ta en autograf av en riktigt lokalkändis som satt vi bordet, Nordin Gerzic. Han är ju ialf känd för något positivt,sitt spel i ett Allsvenskt fotbollslag. För mig slår det lite högre, kanske för att jag tycker om sport.

Conclusion : Media kan göra vem som helst känd


Mot gymmet

 

- Fortfarande ingen kontakt med sjukgymnasten, nu tar jag lite egna initiativ och kör

- Nu blir det en sväng till gymmet följt av en massa plugg. Låter som en riktigt rolig dag.
- Skriver mer ikväll, när jag fått allt överstökat. Förhoppningsvis.
Later

Grattis Linn och Lina Larsson


Tjejerna som tillvardags spelar i Allsvenska ÖSK har den här veckan blivit erbjudna att deltaga på ett läger med A-landslaget. Något som är otroligt kul för tjejerna och för klubben naturligtvis. Men mest för deras egen utveckling, det är en erfarenhet som betyder mycket, att bara få känna på det lite grann.
Det är två tjejer med fötterna nere på jorden trots dessa framgångar,som till exempel JVM guldet som dem tog hem i somras. Där båda två var bland dem viktigaste spelarna under mästerskapet, för att inte tala om hur stor betydelse dem har haft för ÖSK under den senaste säsongen.

Tjejerna är födda -92 och har redan vunnit guld med juniorlandslaget, gått upp i Allsvenskan med sitt klubblag, förmodligen blivit uppringda av flera elitserieklubbar som velat dra i dem och nu blivit erbjudna att få vara med på detta landslagsuppdrag. 
Jag kan inte annat än hålla med många andra som sett tvillingarna spela, dem har all potential i världen men det gäller att förvalta den på rätt sätt och ta god tid på er. Ni är fortfarande unga och har framtiden i era händer.
  
Lycka till i veckan!


Dagens


Hade hoppats på att den här dagen skulle bli en av dem bästa den här veckan, jag skulle besöka sjukgymnasten i eftermiddag och  i mitt huvud spelade jag upp en konversation som innebar mer löpning men också lite handboll. Den konversationen var förgäves, dem ringde från Rehabcenter och avbokade min tid p.g.a. att min sjukgymnast fått åka hem för vård av sjukt barn. Trist för båda parter naturligtvis men självklart får man förstå att även dessa människor som jobbar inom sjukvården har ett vanligt liv utanför praktiken.
Tråkigt dock att det var just idag, just den här veckan, just nu när det känns som att jag är på gång.
Nu är frågan,vad ska jag göra den här veckan? Kan ju inte sitta och rulla tummarna, då kommer jag få börja om från början igen.
Har försökt att få tag på sjukgymnasten men utan någon vidare lycka,hoppas på att jag kan få ett besked i veckan. Till dess blir det styrketräning och vanlig löpning.
... Så  imorgon är jag på´t igen


Trots den misslyckade starten på dagen så blev det bättre mot kvällen.
- Har en intressant sak på gång, förhoppningsvis kommer den i rullning den här veckan.
- På fredag är det handboll i stan, damerna spelar träningslandskamp mot Kroatien i idrottshuset. Jag ska jobba! Be there or be square.
- Ska även försöka få till en intervju med några tjejer i JVM truppen.

Resultat


Det blev vinst för ÖSK mot CaperioSport igår, ingen övertygande vinst dock. Spelet stämde inte och många av avsluten hamnade utanför mål eller i stolpen. Försvaret fungerade inte som vanligt heller, trots detta gjorde Frida i målet en ganska bra match.
Jag tycker att matchen blev onödigt jämn, hade man kunnat hålla skärpan i 60 min så hade matchen vunnits med fler mål än två.
Blir mer och mer imponerad av Malin Bergfalk och hennes eminenta spel i sin mittnio position, tycker hon är klockren och sätter både sig själv och sina lagkamrater i riktigt bra lägen.

Måste säga att CaperioSport imponerade lite på mig, har inte sett laget förut och av allt att dömma så låg dem längre ner i tabellen än ÖSK.
Laget har ett ganska bra rullespel till och från, där man satsar för varandra och har tålamod vilket i sin tur leder till att man kommer till bra lägen. De har några bra 9m skyttar men även en riktigt vass H6 som gjorde mål ifrån minimal vinkel.

Resterande resultat från samma omgång:

Tumba - Höör 24-26
Eskilstuna-GUIF - Nacka HK 30-30
Rimbo HK -IF Hellton 20-27
Sävjsö/Eksjö - Partille IF 20-17


"Väggen i ÖSK visade vägen" - Tjaaa, vet inte riktigt vad jag ska säga om den rubriken. Undrar mest om skribenten var på plats och såg matchen?


Intressant helg



I damallsvenskan går det fort i svängarna, för två helger sedan låg ÖSK två i tabellen. Riktigt bra läge som betyder avancemang till Elitserien, dock har detta ändrats efter förra helgens förlust mot Nacka i Stockholm.
Just nu ligger vi 5:a i tabellen efter snart halva säsongen spelad.
I helgen tar vi emot Caperiosport i idrottshuset och förhoppningsivs blir det seger.
Motståndarlaget vet jag inte så mycket om, tror inte jag har mött laget förut vilket i sig kan vara både positivt och negativt. Det får helt enkelt tiden utvisa. Det viktigaste är att ta poäng och det medtanke på hur tabellen ser ut just i nuläget.

Enligt tabellen är det en toppmatch som spelas i helgen, Tumba som ligger etta i serien tar emot tvåan, H 65 Höör på söndag. Många som tippar på att det är en tidig seriefinal.
Dock tror jag fortfarande på att ÖSK kan klättra i tabellen och ta hem en av platserna.
I kvalet förra året såg jag ÖSK spela kval mot Höör och tippade på att Höör skulle tillhöra toppen av allsvenskan, tänk vad rätt jag skulle ha. Redan förra säsongen hade dem en riktigt bra skytt på niometer, en tjej från Balkan. Men inför den här säsongen har dem förstärkt truppen med flera duktiga spelare.

Som sagt, helgens omgång är intressant. Vi får helt enkelt se vad som händer.



ÖSK - CaperioSport
Eskilstuna GUIF - Nacka HK
IFK Tumba HK- H 65 Höör


Tabell

        
IFK Tumba HK             30
H 65 Höör             30
Nacka HK             27
Önnereds HK             29
Örebro SK HK             25
Eskilstuna GUIF             16
IF Hellton             -9
Partille IF             -19
CaperioSport             -17
Kungälvs HK             -19
Rimbo HK             -39
Sävsjö / Eksjö             -54



Blondinbella goes redaktör


Hon är därmed chefsredaktör för en ny tidning med namnet "Egoboost" precis som en av hennes böcker. Tidskriften som tillhör Moderna tidskrifter, målgruppen är kvinnor mellan 20-30års åldern och fokus ligger på företagande och inspiration.

Jag börjar tycka att man ser henne i alldeles för många olika sammanhang vilket kan bli till en nackdel tillslut. Vad är det hon vill förmedla egentligen? Att folk ska sträva efter sina drömmar om att starta eget? Eller att varje ung kvinna bör ha en Chanelväska värd 20-30 000?

Det är defintivt kul att en så ung människa kan klara av att driva så många olika projekt och tjäna så mycket pengar. Hon säger också att hon vet att hon är en förebild för många yngre tjejer men då tycker jag inte att man ska använda sin blogg för att visa alla hur rik man är och alla designerkläder man köper. Kan inte det vara en bidragande faktor till dagens höga konsumtion, för att det är många som vill leva hennes liv men egentligen inte har råd.

Hittade en intressant kommentar på den här sidan, som jag faktiskt kunde relatera till:

"Cyniskan" skrev igår denna kommentar

!Grattis!

30 sidor om dagens outfit på G. Kittlar nyfikenheten minsann.

Utöver detta skall nog tilläggas att det borde upplevas som en rak höger i fejjan på alla professionella redaktöskor ute i landet. Dvs dom som pluggat sig till jobbet och blivit tvungna att leverera för att ta sig nån vart.
Helt bortkastat!
Ni skulle lagt all energi på att berätta för fjårtisar om vad ni har på er just idag och hur fiiiint ni tycker just det är.
Och framför allt avslutat allt ni nånsin skrivitr med ett

*ler*"


Visst,Blondinbella har säkert jobbat sig upp till denna position själv eller kanske med lite finansiering från början, vad vet jag.
O andra sidan så inger det lite hopp, om hon kan bli chefsredaktör så kan jag också bli det!
Jag har ju en utbildning att falla tillbaka på om det skulle blåsa lite.



Uppdatering




Det går framåt med rehabträningen, förra veckans möte med sjukgymnasten var riktigt positivt.
Svullnaden är så gott som helt nere och det är okej att börja löpträna nu vilket känns helt underbart. I torsdag fick jag göra min premiär på löparbandet så sjukgymnasten kunde se att allt såg ut som det skulle med muskler osv.
Känslan att få kliva upp på löparbandet igen gav mig nästan tårar i ögonen, för nu kändes det som att jag var tillbaka igen, tillbaka på riktigt och utan smärta.
I dagsläget känns det riktigt bra är helt smärtfri även när jag löper och kör vissa maskiner som jag tidigare inte kunnat på grund av smärtan i knät.

Operationen var definitivt värt mödan även fast det kändes ganska hopplöst i början, det går ju otroligt segt i början. Dessutom började man fundera på om man kanske skulle ha opererat efter säsongen istället, men det hade inte varit ett alternativ. Inte enligt min sjukgymnast och läkare, det var viktigt att åtgärda detta så fort som möjligt medtanke på hur det såg ut i knät och smärtan.

Som grädden på moset fick jag veta att jag förmodligen kan träna handboll redan nästa vecka eller veckan därpå. Men han kunde inte säga hur mycket eller vad jag kan träna, för jag antar att jag inte kan vara med på riktiga handbollsträningen. Just nu kör vi långdistanslöpningar+ styrketräning hela veckan ut, sen blir det intervaller veckan därpå och förhoppningsvis något som involverar handbollen. Vi får se helt enkelt.




Statussymbol


Okej, Facebook är ett socialt fenomen där många människor diskuterar,skriver meddelanden till varandra och uppdaterar sin status.
De flesta har nog Facebook för att hålla sig uppdaterade vad gäller "vännernas" liv men också för att snoka runt lite. Människor ÄR nyfikna! That´s a fact.

Något som stör mig otroligt mycket är alla dessa statusuppdateringar på söndagarna och även torsdagarna som innehåller sviter från gårdagen.
Människor som tycker synd om sig själva för att de druckit för mycket. De skriver om sin "döda lever" och att dem "mår bajs" Vem bryr sig? Och varför delar man med sig av sånt? Är det någon som vill veta, eller är det kanske ett sätt att hävda sig?! Att skryta(!) om att man drack så mycket,eller att man har råd att göra det.
Eller vänta...det finns en ännu värre klyscha : "idag mår man som man förtjänar"
 RÄTT ÅT DIG!

Har alkohol blivit en statussymbol?

Diskussion på na.se



Var inne på na.se och läste lite nyheter bl.a artikeln och ÖSK efter vinsten mot Partille i helgen. Kul att Nerikes Allehanda faktiskt skriver om laget och följer upp matcherna. Men det som var mest intressant var kommentarerna under själva artikeln.
Det diskuterades hurvida ÖSK skulle klara sig utan tvillingarna, om dem skulle bli skadade eller lämna till nästa säsong.  Åsikterna varierade men det var många som trodde att ÖSK skulle glida ner i seriesystemet om detta skulle inträffa.
Någon kommenterade det nya samarbetsavtalet med Skövde och trodde att lösningen skulle bli att ta spelare från Skövde. Men vad händer med alla spelare som redan finns i ÖSK då? Ska dem nöta bänk?! Mycket intressant diskussion. Det snackades även om "svåger" politik. Det är intressant att det är så många som har en åsikt om det, men jag undrar också hur många av kommentarerna som tillhör människor som jobbar i föreningen.

Vi får helt enkelt se hur det hela slutar.


ÖSK- på elitserieplats


Jaa,det stämmer. Idag slog mitt kära lag Partille IF med flera bollar vilket i sin tur innebär att vi går upp på andra plats. Det är riktigt kul! Det ska tilläggas att det fortfarande är matcher kvar till juluppehållet men också en halv säsong efter det. Men i nuläget ser det väldigt bra ut, laget ser stabilt ut och tvillingarna skjuter fortfarande sönder allt som kommer i deras väg. Det var längesen man såg ett tvillingpar som var så lika varandra till spelsättet men också riktigt duktiga båda två.
Lina Larsson är just nu den bästa målskytten i Allsvenskan och det är inget oväntat, den här tjejen kan bli hur bra som helst bara hon fortsätter att utveckla sig. Hon har viljan och talangen! 
Alla spelare i laget är riktigt duktiga och tillsammans kan vi bli hur bra som helst. Nu är det bara att KÖRA, ända in i kaklet!

Missa inte..



Damlandskampen i handboll mellan Sverige och Kroatien den 3 December i idrottshuset i Örebro!





Bilden lånad från eurosport.se


Är det okej eller inte?




Ska man publicera bild och namn på en person som är misstänkt för ett brott?
För någon dag sedan gick Expressen ut med både bild och namn på den person som då satt häktad,misstänkt för skjutningarna i Malmö.
Det var många som förundrades över detta, att en större tidning gick ut med detta i ett så pass tidigt skede.
Expressens chefsredaktör Thomas Mattsson skrev idag en förklaring till publiceringen på sin blogg .

- "uppenbart allmänintresse av att så konkret som möjligt skildra och försöka förklara de uppmärksammade vansinnesdåden mot malmöbor" Detta var huvudargumentet vilket även Aftonbladet kommer med idag, när dem själva någon dag efter Expressen går ut med samma uppgifter.
Aftonbladet förklarade att dem väntade på klara besked från den tekniska bevisningen och även en första värdering från domstolen innan dem gick ut med samma uppgifter, uppgifterna som redan tidigare läckt ut medhjälp av andra sociala mediekanaler.

Diskussionen som följer nedanför Thomas Mattssons blogginlägg är inriktad på skildringen av brott med en gärningsman som är invandrare respektive svensk. Intressant att den här diskussionen ALLTID ska dyka upp vid dessa tillfällen. Det är folk som klagar på att man alltid går ut med bild och namn när det handlar om gärningsmän som är svenskar men att man aldrig publicerar när det handlar om invandrare. Man tar bl.a. upp fallet i Landskrona där en invandrare misshandlade en äldre kvinna och hennes man.Personen undrar varför man inte då gick ut med personens bild och namn.
Det är många som vill diskutera och tycka till om just det.
Varför väljer man att publicera vissa och inte alla?!
Jag själv håller inte med om att svenskarna oftast hängs ut, det finns många artiklar där man skriver gärningsmannens härkomst eller hudfärg så människor kan utläsa själva att det handlar om en invandrare.
För flera år sedan fick medierna kritik om att dem alltid skrev just hudfärg i deras artiklar för att belysa att det faktiskt inte var en svensk som gjort brottet.  Så undrar man varför SD får mer och mer väljare.
Nu är det omvänt!

Jag tycker att man ska skriva om brottet oavsett om det är en svensk eller invandrare det ska inte ha någon större betydelse, det viktigaste är att upplysa folk om brottet och att folk är uppmärksamma.

Eller är det mediebevakningen kring alla dessa händelser som gör oss ännu mer oroliga,ännu mer ängsliga.
Jaa, medierna kan användas i många olika avseenden det är just därför jag vill jobba som journalist!

Anmäl er till ett nytt event- Handbollskryssningen


Som går av stapeln nästa år 19-20 Maj, en chartrad kryssning som avgår från Stockholm, alla är välkomna! Man kan välja att åka som klubb eller som privatperson.
Enligt hemsidan kommer det att finnas både landslags- och elitspelare, föreläsare, sponsorer med ombord. Det kommer finnas utrymme för både konferenser och föreläsningar. Dessutom kommer sponsorerna ha unika erbjudanden ombord.
I det stora hela så kommer en massa människor som brinner för handboll att samlas på samma ställe och ha kul ihop,bra initiativ!
Naturligtvis kommer det finnas utrymme för fest på kvällen där bl.a Sara Lofgren kommer att uppträda.
Kanske ett bra sätt för föreningen att avsluta säsongen på,tillsammans med tusentals andra handbollsfantaster.
Du vill väl inte missa det "stora idrottsbattlet" mellan Tomas Axnér och Niklas Wikegård!

Gå in och kika!

What doesn´t kill you,will only make you stronger

Har glömt bort att ge en uppdatering efter besöket hos min kära sjukgymnast i torsdag. Tyvärr blev det inte så bra som vi hade hoppats på veckan innan men jag svävade på moln efter det besöket-men nu var det dags att komma ner på jorden igen.
Tydligen är knät fortfarande väldigt svullet,vilket inte är så konstigt. Förra veckan trodde vi att jag skulle kunna löpa lite smått den här veckan men p.g.a. att svullnaden fortfarande är så pass stor så får det vänta.
Den enda trösten är att jag nu får gå för fullt på styrketräningen, även fast jag måste börja om från början med vikterna. 
Det är många som frågar mig : -"när kommer du tillbaka då?" varpå jag alltid svarar : -"snart!"
Det är det enda svaret jag har just nu,det är inte så att jag undanhåller någon information men när svullnaden fortfarande finns där kan sjukgymnasten inte ens ge mig en fingervisning om när jag kan vara tillbaka. Allt beror på hur snabbt min kropp kan få bort vätskan och svullnaden, det kan ta en vecka men det kan också ta en månad till.
Ovissheten är stor, men det går framåt och det ser fint ut. Jag kan köra min styrketräning utan att knät svullnar upp och blir värre och det är det viktigaste i nuläget. Det sista jag vill är att komma tillbaka för fort och åka på ett bakslag.

Det jobbigaste att höra just nu är människor som tycker att det är så konstigt att det tar så lång tid, känns som att de flesta tror att man maskar. Finns människor som förklarar att dem kommit tillbaka på bara några veckor. Det var något jag faktiskt pratade med Magnus om också, han förstod min irritation men förklarade på ett bra och enkelt sätt att det handlar om människor som är okunniga och inte riktigt vet hur rehabilitering efter en sådan operation går till. Samma skada kan ta olika hårt beroende på hur kroppen klarar av det, alltså är det olika från person till person. Men det tycks inte alla förstå. Jag ska inte behöva förtydliga att det också beror på exakt vad man har gjort inne i knät.

Ingen mer än jag vill komma tillbaka så fort som möjligt, men det gäller att skynda långsamt. Tyvärr går det inte snabbare än såhär. Jag får helt enkelt acceptera det och göra det bästa av situationen.




//MELISA

KIF säkrar landslagsmeriterad back till kommande säsong


KIF har sedan tidigare lagt ut lite krokar för att försöka fånga upp lite meriterande spelare till nästa säsong, man behöver fler spelare som har rutin. Speciellt nu efter vinsten i cupfinalen mot Djugården.
KIF slutade femma i årets damallsvenska och det har väl gått lite knackigt emellanåt men den senaste vinsten kan bli bra för deras självförtroende inför kommande säsong.


Redan nu ser det ut som att KIF kommer att få ett bra tillskott i truppen, det sägs att den landslagsmeriterande backen Emelie Ölander är påväg från AIK som åkte ur allsvenskan i år. I nuläget återstår bara några finjusteringar sedan är kontraktet i hamn. 
Att dem tog hem guldet i cupen innebär mycket och förmodligen kan man medhjälp av vinsten locka till sig nya intressanta spelare inför nästa säsong.

Min förhoppning är att Emelia Erixon som hade en riktigt bra säsong på gång innan hon råkade ut för en korsbandskada ska komma tillbaka. Har för mig att hon kom tillbaka men åkte på ett bakslag igen men jag hoppas verkligen att hon kommer tillbaka även om det är tufft. Hon är en talang!


De senaste två veckorna....


Har mitt liv sett ut såhär :




Har nämligen pluggat till en grammatik-tenta på Engelska (!) Därmed kan jag säga att det är ganska stor skillnad mellan grammatiken man läser sig på gymnasiet och nu på universitetsnivå. På gymnasiet fick man lära sig mycket fast bara ytligt, här måste man lära sig alla undantag som finns i alla ordklasser och hur man bygger meningar på ett korrekt sätt.vilka ord som ska användas i respektive sammanhangt osv. Det är ganska intressant egentligen men det är väldigt mycket att lära sig på kort tid. Nu är tentan gjord och vi får hoppas på ett positivt svar.

De senaste dagarna har jag suttit med en hemtenta som ska in imorgon, det är den sista delen på den delkursen vi håller på med just nu. Hemtentan handlar om hur vapen hanteras i USA och hur grundlagarna ser ut, vilka organisationer som är för-och emot användandet av vapen m.m. Ganska intressant, men väldigt långdraget.
Grundlagen säger att man ska få använda vapen, men bara i självförsvar. Det är något som har missbrukats grovt i USA, hur många gånger har vi inte hört talas om skolmassakern i Columbine där flera elever och lärare dödades av två elever som sköt öppet på skolan. För oss i Sverige känns det problemet ganska långsökt, det händer inte här medans det är vardagsmat i USA. Detta händer när vapen kommer i fel händer.

//MELISA


Lasermännen


Surfade runt på nätet och råkade bara halka in på en intressant blogg där man diskuterar relevansen med att länka och vilken betydelse det kan ha i olika kontexter. Allt beror naturligtvis på vad man vill åstadkomma med länkningen,vill man marknadsföra sin egen blogg eller vill man smutskasta någon annan, eller man kanske är så snäll och ger andra beröm.

Den här bloggen hade länkat till en annan ganska intressant blogg som tagit upp temat om den nya "lasermannen" som går lös i Malmö.

Personen som står bakom den senast nämnda bloggen hade nämligen i sin "post" skrivit ut namn på privatpersoner och länkat till deras blogg respektive facebook status. Detta p.g.a. av dessa människors syn på den nya lasermannen.
När jag läst inlägget förstod jag varför, jag blev riktigt upprörd. Förstår inte att det finns folk med så sjuka värderingar.
Hur kan man tycka att "Sverige behöver en laserperson i varje stad i hela landet".

En annan tjej vars namn man också publicerat skrev följande på sin status "käre herr laserman! Tack för din insats för Sverige!keep up the good work.
Att Sverigedemokraterna har stöd bland folkets väljare har vi alla märkt efter det senaste valet.
Men att hatet mot invandrare har gått så långt att man önskar att det fanns flera som sköt ner folk på stan- det är inte okej. Det får mig att undra hur det kommer att se ut om några år, hur det kommer påverka samhället och alla som bor i Sverig.


Check yourself before you wreck yourself

due_date_movie_poster_robert_downey_jr_zach_galifianakis_01


Bilden lånad från www.collider.com




Igår var vi på bio och såg den här filmen.
Ord är överflödiga, den måste ses!
Tror vi skrattade oss igenom nästan hela filmen.
Zach Galifianakis som var med i "The Hangover" är med i den här filmen också och spelar ungefär samma roll! Helt genialiskt.
Han är så sjukt bra i såna här filmer, han passar verkligen in.

Se den,ni kommer garanterat skratta! (om ni har samma humor som jag)





Den får 5 apor av 5 möjliga !



//MELISA


Handboll, damer, EM

Då var bruttotruppen till damernas EM(handboll)turnering uttagen.
Några överraskningar men den största är Lugis ,Maria Adler som i somras tog sitt juniorlandslag till ett VM guld i Dominikanska republiken. En ung och lovande spelare, frågan är om hon lyckas hålla sig kvar efter att man har bantat ner truppen.

Truppen:

Målvakter:
Gabriella Kain, KIF Kolding

Cecilia Grubbström, IK Sävehof

Lisa Karlsson, Skövde HF

Johanna Bundsen, IK Sävehof

Sanna Åstrand, Lugi HF


V6:
Matilda Boson, Spårvägen HF

Jessica Helleberg, IK Sävehof

Petra Skogsberg, Lugi HF

Anna-Carin Petersson, Skuru IK   - Var lite oväntat,längesen jag såg henne spela dock. Kommer ihåg att hon och systern var ett omtalat tvillingpar för några år sedan. Har även spelat mot dem själv och då var dem riktigt duktiga. Satte skräck i vårt lag. Jag som var med och spelade steg 3 eller om det var 4 i SM med dem äldre tjejerna,tyckte att det var rätt häftigt att spela mot henne. Vi får se hur långt det räcker.


M6:
Tina Flognman, Toulon

Anna Larsson, Skövde HF

Johanna Wiberg, Team Eslövs IK

Therese Wallter, Skövde HF


H6:
Nathalie Hagman, Skuru IK

Jenny Wikensten, IK Sävehof

Annika Wiel Fredén, BK Heid - Kul att hon är tillbaka. För mig har hon alltid varit det självklara valet på H6.
När hon får bollen vet man att det blir mål ,hon är så otroligt säker i sina avslut.

Hanna Fogelström, IK Sävehof


9 meter:
Linnea Torstenson, FC Midtjylland

Isabelle Gulldén, IK Sävehof

Anna-Maria Johansson, Team Esbjerg

Sabina Jacobsen, Lugi HF

Angelica Wallén, Team Esbjerg - Jag hoppas verkligen på att Angelica kommer med i den slutgiltiga truppen. Tycker om hennes spelstil plus att hon är riktigt bra i sina genombrott.

Therese Islas Helgesson, Toulon

Jamina Roberts, IK Sävehof -  Intressant, tjejen som fick sitt genombrott förra säsongen då hon fick hoppa
in och spela vissa matcher. Hon tog för sig och visade att hon också ville slåss om platserna i Sävehof. Dock kan jag tycka att hon är lite för "liten", hon behöver bygga på sig lite mer muskler. Ser ut som att hon flyger på planen när någon puttar till.

Maria Adler, Lugi HF -Ung och lovande, ganska stor och tung. Riktigt bra skott,betyder mycket för Lugi.

Anna Olsson, Team Eslövs IK

Jenny Alm, HF Kroppskultur Dam

Jennifer Kasman, IK Sävehof - Har varit korsbandsskadad för någon/några säsonger sen. Inte lika bra som innan, men det kommer. Hon måste bara få förtroende och våga framåt. Hon påminner mig lite om mig själv ibland, passar gärna istället för att ta eget läge. Men det ska de bli ändring på!

Tråkigt dock att sveriges i särklass bästa handbollsspelare på damsidan inte kan vara med och spela. Johanna Ahlm ligger på operationsbordet idag, förmodligen medan detta skrivs. Det är riktigt tråkigt men samtidigt viktigt för henne att få veta vad som är problemet med knäskadan som hon gått runt med ganska länge nu. Vi hoppas på att det är något litet så att hon kan vara tillbaka inom 2 månader.



//Melisa


Matchen


Matchen igår innehöll det mesta,en massa målchanser, skador, gula kort samt en massa frustration från min sida!

ÖSK spelade,enligt mitt tycke ganska bra från början. Man hade flera chanser men kunde inte sätta bollen i mål.

+

Samuel Wowoah, tyckte han hade ganska bra koll bakåt. Han tog hand om bollen och såg till att förvalta passningarna. Han dribblade bort IFK Göteborg några gånger och visade att han är en bra spelare inte bara som back utan även på mittfältet.

Astrit Ajdarevic, blir inbytt i slutet och kommer in och göra mål efter några minuter. Jaa,vad ska man säga? Tycker ÖSK bör arbeta fram ett kontrakt så Astrit blir kvar i klubben, han behövs om dem nu har för avsikt att satsa.

Nordin Gerzic, gjorde ett snyggt frisparksmål i slutet. Han är snabb och driver bollen i ett snabbt tempo men jag tyckte att han försvann från spelet vid långa perioder. Han borde driva mer på mål och skjuta utifrån,han har ju skottet!

_

Marcus Astvald, vet inte vad killen gör på planen. Han springer i fel lägen. Vet inte hur många gånger bara Bedoya väntade med att slå bollen i djupled i hopp om att Marcus skulle ta löpningen. Killen var offside nästan hela matchen.


Nu till det tråkiga, jag hade tippat 2-0 och Dino 3-0. Första målet gjordes av Astrit, vid den här tidpunkten blev jag lite hoppfull. Sen kom Gerzic´s mål då var ja euforisk. YES! JAG hade tippat rätt, riktigt nöjd var jag... i några sekunder.. Nästa anfall gör Selakovic mål och där försvann mitt tips! 
Gissa om jag var purken efter det..


 

Show me some magic


Nu har jag pluggat engelska nästan hela dagen så nu är det dags att belöna sig själv. Det gör jag genom att dra på mig löparskorna och ta en sväng på gymmet, det känns som en belöning för att jag degat i flera veckor p.g.a. operationen.


(Bilden är lånad från adidas.com)

- Då träningen är inställd idag så ska jag och Dino iväg och titta på ÖSK, deras sista hemmamatch för säsongen. Bättre sent än aldrig, inför säsongen bestämde vi att vi skulle gå på hemmamatcherna men sen blev det aldrig så.
Men nu så.. Hoppas på en målrik och underhållande match!
//Melisa

 

 


RSS 2.0