Vinst för Skövde HF

Matchen slutade med vinst för Skövde HF, den här gången blev det 18-35. Färre mål framåt för ÖSK men också färre mål i baken.
Det finns många bitar att jobba med för att nå upp till toppen av elitserien men det är inte så konstigt när man är nykomling. Det vore väldigt konstigt om nivån var densamma i division 1, allsvenskan och elitserien.
ÖSK har gjort en otrolig resa fram till elitserien,sprungit igenom tabellerna och vunnit match efter match. Dock kommer den här säsongen bli oerhört tuff.


Om man ser till matchen så märks det att Skövde legat i toppen av tabellen i elitserien under många år, tempot i deras spel är riktigt högt och man straffar ÖSK så fort man gör ett misstag i anfall.


Lisa Karlsson som står i mål är riktigt snabb på att få ut bollen till spelarna som sätter igång spelet innan ÖSK hunnit samla sig i försvar. Spelarna är tekniska, tunga och spelskickliga. Man vågar sticka dit näsan och man behåller skärpan. (plus att detta fortfarande bara är försäsong)


ÖSK står emot ganska bra bitvis, ibland fungerar försvaret riktigt bra och ibland mindre bra. Som med alla lag som inte hunnit spela ihop sig. Det är svårt att möta ett så pass skickligt lag om man inte fått mycket speltid tillsammans, om man inte hunnit träna ihop sig och framförallt om man inte hittat timingen mellan spelarna.


Får man bara träna ihop sig och ha en någorlunda skadefri trupp så kan det bli intressant säsong.
Framåt måste man jobba på tempot och se till att passningarna sitter där de ska. Minska på de tekniska felen men det hör ihop med att de inte är speciellt samspelta än, man vet inte hur den brevid kommer att ta sin löpning. Men det kommer, övning ger färdighet.
Dock saknas det skyttar i laget men det verkar som att föreningen jobbar på spelare från utlandet som kan komma till att förstärka truppen. Bara man hittar någon mer 9m spelare.


Skövde ser ut att ha en bra trupp på gång, Anna-Maria Johansson blixtrade till några gånger i dag och visade varför hon har en plats i landslaget. Malin Larsson som var riktigt duktig i slutet av förra säsongen när hon i semifinalerna visade upp sig från sin bästa sida gjorde en svag insats idag. Hon fick inte många egna lägen utan satte andra spelare i bra lägen istället, vilket naturligtvis är guld värt också. Men tråkigt att hon inte fick visa hur duktig hon är.
Linda Cadario som stod över förra matchen var med på planen idag men spelade inte speciellt mycket.
Skövde har många bra spelare i sin trupp men man märker skillnad när Frisk sätter in andra uppställningen, det är då ÖSK spelar jämt med Skövde. Så det finns även saker att jobba på där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0