De senaste två veckorna....


Har mitt liv sett ut såhär :




Har nämligen pluggat till en grammatik-tenta på Engelska (!) Därmed kan jag säga att det är ganska stor skillnad mellan grammatiken man läser sig på gymnasiet och nu på universitetsnivå. På gymnasiet fick man lära sig mycket fast bara ytligt, här måste man lära sig alla undantag som finns i alla ordklasser och hur man bygger meningar på ett korrekt sätt.vilka ord som ska användas i respektive sammanhangt osv. Det är ganska intressant egentligen men det är väldigt mycket att lära sig på kort tid. Nu är tentan gjord och vi får hoppas på ett positivt svar.

De senaste dagarna har jag suttit med en hemtenta som ska in imorgon, det är den sista delen på den delkursen vi håller på med just nu. Hemtentan handlar om hur vapen hanteras i USA och hur grundlagarna ser ut, vilka organisationer som är för-och emot användandet av vapen m.m. Ganska intressant, men väldigt långdraget.
Grundlagen säger att man ska få använda vapen, men bara i självförsvar. Det är något som har missbrukats grovt i USA, hur många gånger har vi inte hört talas om skolmassakern i Columbine där flera elever och lärare dödades av två elever som sköt öppet på skolan. För oss i Sverige känns det problemet ganska långsökt, det händer inte här medans det är vardagsmat i USA. Detta händer när vapen kommer i fel händer.

//MELISA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0