Vad är det som händer?!

Ska man behöva vara rädd konstant, så fort man går ut på gatan i Örebro. Detta är helt sjukt, det händer saker hela tiden.
Det är tragiskt, en tjej kommer till ett nytt land för utbytesstudier och kommer aldrig komma hem igen, kanske i en kista.
Här kan ni läsa om det
Jag finner inga ord, jag vill inte gå själv i Örebro!!

Plugg

Dagen kommer bestå av en djupdykning i tidigare litteratur, det gäller att läsa om teori och metod. Dessutom måste jag sätta mig in i bakgrund och tidigare forskning. C-uppsatsen är inte en dans på rosor direkt. Det blir mycket plugg idag,tur att jag satte igång redan halv 9 imorse.
Ska försöka belöna mig själv med ett pass på gymmet och sedan en sväng i till stan för en fika och återlämning av bok på bibblan.
Får se hur mycket jag hinner,plugget kommer i första hand!

Nu e jag hemma

Kom nyss hem från Örebro och en väldigt trevlig middag men laget.
Det var både glatt och sorgligt, det är nog ingen som riktigt vet vad som väntar nästa säsong och det märks.
Det är många frågor som rör sig i huvudet på dem flesta,kan jag tänka mig.
Vilka ska spela,vilka ska gå, vem ska träna laget osv.
Tvillingarna tackade för sina två säsonger i klubben och det fälldes en och en annan tår, det kommer nog kännas konstigt för många när dem försvinner. Vilket inte är så konstigt, men det var ändå lite väntat. Kanske inte just i det här skedet men förr eller senare.
Utöver detta så var middagen väldigt trevlig, det blev en hel del skratt men också allvarliga samtal.
Vilket lag jag har, även fast jag inte varit med speciellt mycket den senaste tiden så kändes det inte alls konstigt. Alla i laget är så pass goa och trevliga.
Va sentimentalt detta inlägg blev, men det är så jag känner.
Ser fram emot en ny och härlig säsong, denna ska förhoppningsvis bli skadefri

Middag

Nu är jag redo för avslutningsmiddag med laget!

Tokspel

Har sovit ytterst få timmar inatt vilket innebär att jag har en tendens till att reta upp mig på småsaker.
Detta inlägg är tillägnat en person som under hela sin bloggkarriär envisats med att skriva "shoping" istället för "shopping". Jag blir lika irriterad varje gång,dessutom vill den här personen jobba inom mode men kan inte ens stava rätt till dem största märkena på marknaden.
Antingen skriver personen fel medvetet bara för att få läsarna att reagera och störa sig för det är ett bra sätt att marknadsföra sig själv på idag. Eller också bör denna person googla orden innan publicering! :)
Jag är inte ett geni på stavning själv, jag särstavar ibland osv men om jag är osäker ibland så kollar jag upp det först!

Mina inköp

 

Glömde att lägga upp bilder på skönhetsprodukterna som jag köpte härom veckan.

-Clarins Beauty flash balm, kan användas som primer,ansiktsmask och även som boost kräm

- Dior, ett korall-rosa läppstift som kommer vara grymt snyggt i sommar


”så han var ju förbandet till mig”


Superentreprenören Therese Albrechtson verkar ha trampat i klaveret.
Hon ska ha intervjuats av en journaliststudent som även jobbar för tidningen Filter, intervjun skulle enligt Therese ha gjorts i examensyfte.Alltså skulle studenten ha använt materialet i sin uppsats.
Efter intervjun sägs det att Therese raderat materialet som spelats in under intervjun,detta för att vissa saker som  hon sagt under intervjun inte var lämpliga att publiceras. Hon antyder även att hon inte hade en aning om att intervjun skulle publiceras i form av en artikel.
Kan det verkligen vara så att hon inte hade någon som helst aning om att detta skulle publiceras? Hon träffade ju trots allt en journalist. Lite motsägelsefullt måste jag säga.
Vem ska man tro på?
Studenten eller Albrechtson,det återstår att se.
Albrechtson har valt att kommentera saken på sin personliga blogg,där hon bland annat skrivit detta:


"I mina föreläsningar säger jag att jag pratade efter Barack Obama på ett möte. Jag skämtar och säger, ”så han var ju förbandet till mig”. Att han skulle vara förband menar jag såklart inte ordagrant. Obama pratade dessutom kvällen före mig, vilket jag också skojar om ibland"






Ge mig

- Stylein
- Stylein
-Stylein
-Acne
Bilderna är tagna från Nelly.com

Vattenläcka,Snorig,ont i kroppen och sparkad på

En sammanfattning av den sämsta söndagen på länge.
-Började med att sova dåligt i natt, magsmärtor och illamående, det börjar bli vardagsmat. Jobbigt dock. Vaknade upp med ont i halsen.
Käkade en god frukost sedan åkte jag hem till mamma och letade i mina flyttkartonger som befinner sig i källaren.
Då vi bestämt oss för en vit(skitsnyggt!) induktionshäll i nya lägenheten så var vi tvungna att se över våra kastruller och stekpannor. Ingen vidare lycka där inte, det fanns bara en stekpanna som funkade på induktion så resten får vi ge bort till mammorna. Hade varit skönt att slippa köpa en massa sånt som är så tråkigt, men men.
-Under detta letande i garage och källare upptäckte vi dock att vi hade oerhört mycket glas och tallrikar,för mycket,kommer knappast få plats med allt i nya köket.
-Efter att ha blivit almost instängda i ett skjul,där det för övrigt var pisskallt,kände jag direkt att jag skulle bli ännu mer sjuk. Hostan och snoret var ett faktum. Grattis till mig!
-Inte nog med det så blev jag karatesparkad rakt i magen,jätte skönt! Sen lyckades jag slå mig själv på knät med en stekpanna(!) Har jag glömt att berätta att KLANT är mitt prefix?! Nu vet ni
-Som grädden på moset insåg vi att en vattenläcka var på G,som tur var hann vi sen den i tid och vi lyckades stoppa flödet. Nu får vi hoppas på att det är fixat annars kommer det vara översvämning imorgon.
Kanske är bäst att jag går och lägger mig innan något mer händer
Good Night folks!

En sväng på stan



- Idag har vi letat efter möbler till lägenheten. Dock hittade vi inte så mkt,vi kom hem med två snygga barstolar nu måste vi bara hitta ett litet bord.
Jag köpte även en hudvårdsprodukt och ett läppstift återkommer med bild senare.
Ikväll ska jag testa att göra Chili- limemarinerad kycklingfilé så nu ska jag åka iväg och köpa lite saker på Maxi.

-Igår bjöd jag min mamma på goda våfflor
Lite grädde,bär, smält choklad och nötter. Det blev riktigt gott!
Uppskattat

Så där då

Hemkommen från seminariet, det gick väl helt okej. Har fasat lite inför det hela men det gick bra tillslut. Vi måste dock bearbeta några saker innan vi är klara så på måndag räknar vi med att det ska vara klart.
Skönt att ha kurserna klara så man kan fokusera helhjärtat på uppsatsen.
Just nu är jag ganska lycklig,skönt att ha seminariet överstökat ,känns som att jag kan slappna av en stund nu.
Ska försöka pyssla ihop en sen lunch nu för sen blir det våfflor! MUMS!
På återseende!

Tvillingarna lämnar ÖSK

Linn och Lina Larsson har varit två viktiga spelare i ÖSK under de senaste säsongerna och har hjälpt laget upp till Elitserien men nu lämnar tjejerna Lindesberg och Örebro.
Kontrakten är påskrivna och flytten väntas till sommaren, det blev Lugi och skåne som tog hem fighten. Tjejerna har varit heta på transfermarknaden under dem senaste säsongerna men har då valt att stanna.
Nu när dem går ut skolan så finns det inte så mycket som hindrar dem.
Dem vill utvecklas ännu mer och känner att ett klubbyte var en förutsättning för det.
Här kan ni läsa vad NA skrivit om det hela, det kommer mer i morgondagens papperstidning,som vanligt!
Tråkigt för ÖSK, frågan är vad föreningen ska hitta på nu. Nu behöver man spetsa till laget ordentligt för att klara sig kvar i Elitserien nästa säsong.

Home

Kom hem från skolan för en stund sen,det gick ganska snabbt idag. Anna hade suttit och skrivit en massa frågor till opponeringen så jag hade inte så mycket att tillägga. Frågorna som jag hade skrivit ner hade hon redan skrivit ,plus att hon skrivit några till.
Seminarie imorgon sen är det full fart med uppsatsen,ska bli kul!
Idag är det torsdag vilket innebär-TVÄTTDAG här hemma så det blir otroligt mycket springade upp- och ner. Måste ge min mamma en eloge med tanke på att hon oftast får göra denna syssla,det är riktigt jobbigt att springa i trapporna med en massa tvätt och flera gånger dessutom. Dags för mig att ta över nu!
Nu ska jag käka och umgås med min käre! Mums

20110324

God morgon!
Sitter i soffan och tar igen mig efter en löprunda såhär på morgonen,känns skönt att börja dagen med en bra frukost och lite motion då blir man pigg och slipper tänka på att det måste göras senare.
Idag ska jag iväg till skolan för att förbereda mig inför seminariet imorgon ,ska opponera på en tjej som har gjort ett riktigt bra PM så det kommer bli svårt att vara kritisk.
Ska hoppa in i duschen och göra mig iordning,måste käka innan också. Orkar inte laga mat

Huvudet på spiken

Läste den här artikeln på lösnummers hemsida och jag kan inte annat än hålla med! SORGLIGT var ordet.

Out

Den gamla trenchcoaten är på så nu blir det en liten sväng på stan.
Dagens fråga- Hur kan man få nackspärr av att skaka senapsflaskan?

Glömde berätta!

Om tre veckor ska vi få komma in och titta på vår lägenhet!!
Helt galet, nu har vi väntat i över ett år på att lägenheten ska bli klar och nu närmar det sig inflytt.
Det ska bli riktigt spännande så nu vill jag bara att veckorna ska gå fort.
Jag vill att det ska bli MAAAJ,NU!

God morgon

God morgon!
Tog en sovmorgon idag och vaknade för en stund sen såhär i efterhand så var det kanske inte den bästa idéen för nu är jag inte direkt piggare.
Man tror att man kan ta igen förlorad sömn men det funkar inte riktigt så.
Igår såg jag sista avsnittet av Klass 9A och jag blev faktiskt lite blödig, flera elever grät när dem nya pedagogerna skulle lämna skolan. Man såg verkligen hur mycket dessa lärare påverkat eleverna och vilka framsteg eleverna gjort under en termin.
En tjej hade underkänt i 9 av 12 ämnen innan, nu hade hon höjt sig i 8 ämnen.
Det som är tråkigt är att det finns många elever idag som sitter i samma sits som den tjejen,vad kan det bero på?
Eleverna engagerar sig inte i skolan tillräckligt mycket och lärarna är inte tillräckligt pedagogiska,dem måste lyssna på eleverna och deras behov.
Nog om detta, ska titta på ett avsnitt av stylisterna medans jag väntar på lunch sedan ska jag ut på promenad

Dålig uppdatering

Har inte varit så flitig med mitt skrivande dem senaste dagarna har haft fullt upp med plugg,ovanligt!
Idag har vi lämnat in sista PM:et på den här kursen och på fredag är det seminarie som väntar.
Efter det är det dags att börja på uppsatsen, dock har jag många frågor som rör sig i min skalle i detta skede,ett svårt beslut men vi får se hur det går.
Jag har gått runt och grubblat hela dagen men inte har jag blivit klokare för det.
Efter skolan blev det en fika med min kära vän Cissi och två andra goa tjejer från klassen. Det var riktigt trevligt,det bästa var när jag spelade dum för att se hur Irene och Sandra skulle reagera. Jag låtsades om att jag inte visste vad Hälsingland var,jag spelade på mina invandrarsträngar och det gick hem. Minerna jag fick var helt freakiiin priceless,klockrent!
Imorgon hoppas jag på fler posts här på bloggen för då har jag lite halvledigt,måste gå igenom det PM:et som jag ska opponera på men det kommer inte ligga uppe förns efter 14.
Nu ska jag titta på sista delen av Klass 9A, ska bli intressant att se hur det egentligen gått för klassen som faktiskt är från Örebro!

Söndag


En lugn och skön söndag. Började med att sola på framsidan av huset,det stekte på ganska bra och det var riktigt skönt. Fixade lite frukost och njöt av det goda sällskapet :)
Sedan var det bara att sätta sig på cykeln och åka hem till mami,där väntade lite plugg(ytterst lite).
Som tur var kom en när och kär släkting förbi på eftermiddagen så jag fick mig ett break. Det blev lite våfflor och en massa snack,lika trevligt som vanligt, tråkigt att mina älskade kusiner inte var med bara :( men det kommer fler tillfällen.
Ojj,nu måste jag springa.. Dags att tvätta ur färgen på mami!

Tips 5 ( önsketänkande deluxe)

 

 

 

- Pigalle Plato

-Pigalle 100
- Pigalle Plato
Behöver jag förklara...Njaaah tror inte de!

Det är något speciellt med Christian Louboutin och hans kreationer, det finns en sko som passar alla kvinnor.

Tror det är många som väldigt gärna skulle gå runt i ett par, tyvärr tillhör jag också den skaran. Fastän jag försöker intala mig själv att det bara är ett par vanliga pumps. För det är ju egentligen så enkelt.

Men men.. Drömma kan man ju och det kostar inget :)


Underbara Vår!

Idag har vi köpt soffa till nya lägenheten!
Den är perfekt,riktigt snygg och mysig..
Bra jobbat!
Sen var vi en sväng på IKEA och som ni ser köpte jag allt annat än möbler, nämligen Engelsk Kola!
Det blev en sväng på Marieberg och nu ska jag ladda inför fotbollen ikväll,Forza Rossoneri!

Snö igen

Det händer inte så mycket roligt i mitt liv just nu.
Mina lärare på universitetet envisas hela tiden med att stoppa in nya uppgifter som skall göras på så kort tid som möjligt. INTE kul!
Därför blir det inte så mycket tid över till annat,man är helt slut när dagen är över.
Idag skulle jag ha träffat Anna på Uni men eftersom vintern kommit tillbaka fick jag snällt vara hemma.
Trots detta har dagen hittills varit otroligt produktiv.
Gick upp klockan åtta och käkade frukost, det blev en lång och skön frukost med mami.
Efter det satte jag mig ner och skrev en till sida på tidigare forskning samt letade efter mer forskning på nätet.
Tog en break för ett tag sen och begav mig till gymmet,sååå skönt att få träna.
Nu är jag precis hemkommen och ska käka lite lunch och ge mig in i forskarnas värld igen tills det är dags för fredagsmys.

Tips 4

 

Ett presentkort på Make Up Store

 


Lååång dag

Är helt slut,trött som artist!
Jag skulle ju vila idag, bara ligga i soffan och läsa tidning och titta på serier men det blev inte riktigt så. Det blir aldrig som jag planerat
Nu blir det sängen!
Btw, mitt knä mådde inte så bra vid löpturen idag. Måste nog höra av mig till sjukgymnasten igen

Tips 3

Såg den här riktigt snygga kuvertväskan när jag var inne på Marc Jacobs butiken i Stockholm
Den här är definitivt en av favoriterna på listan,den är rätt så stor och rymlig. Passar perfekt när man inte vill släpa på en hel väska.
Den finns i flera färger, dock tycker jag att den är finast i den benvita färgen- men den färgen är svår att underhålla därför håller jag mig till den som är i kolafärg eller den svarta
Ska även tillägga att den inte är speciellt dyr,helt okej prisklass
-Caramel
-Svart
Marc Jacobs har även ett snyggt fodral till datorn, även dessa fanns i massa olika färger

20110316

Man hinner med mycket när man går upp tidigt.
-Började md frukost
-Har ringt två viktiga samtal
- Tittat på lite serier
-Läst lite i senaste numret av ELLE
NU ska jag försöka mig på en löptur i det soliga vädret.

Tips 2

Marc Jacobs solglasögon
- Fastnade för just den här modellen för några säsonger sedan, håller fortfarande fast vid dem.
Tycker dem är lika schyssta fortfarande

20110315


Idag har jag mest hängt på Universitetet, jag och Anna bestämde oss för att ses redan klockan 10 för att förbereda oss inför opponeringen. Danielsson/Wåger hade gjort ett så bra PM att vi knappt kunde hitta några kritiska frågor. Tillslut fick vi panik och bara skrev några random frågor som kanske inte var så väsentliga egentligen.
Vi skulle presentera vårt PM först och sedan själv få några kritiska frågor, jag som alltid är nervös inför muntliga saker tyckte att det gick bra och det kändes skönt. Det är inte så farligt när man sitter tillsammans i en grupp, då blir det mer en diskussion. Vårt PM var bra,ingen komplettering dock fick vi lite kritik på vissa delar som vi måste tänka på när vi skriver nästa PM.

Vår lärare var så exalterad över allas PM så vi gick över tiden, hon pratade ganska mycket plus att hon fick oss att skratta lite här och där. Speciellt när hon använde sig av en metafor som innehöll ett täcke som var för kort när man drog upp det till hakan..behöver jag säga mer... Flummigt är bara förbamnet.
Dessutom tyckte hon att jag och hon avslutade varandra meningar, DET är INTE positivt..hahah..Herregud!!
NU känns det skönt att ha det gjort, bara en oppnering kvar på den här kursen sen är det dags för C-uppsatsen på allvar.
Imorgon väntar en ledig dag, ska ut på en löptur om vädret är fint annars blir det vila. Måste ladda batterierna inför allt skrivande som väntar denna och nästa vecka..


Tips 1

Det är samma visa varje gång man fyller år, vad önskar du dig? Finns det något speciellt du vill ha?
Dum fråga, det finns alltid en massa saker man vill ha när man fyller men mycket av det är önsketänkande.
Vissa saker kan man genomföra medan andra kräver en större insats (sparande med andra ord)
Tänkte att jag skulle vara snäll och göra en liten önskelista, göra det lite lättare för mina nära och kära. Ska försöka att skriva ett tips varje dag några dagar framöver.
Jag fyller ju faktiskt 25 i år, helt galet!
Börjar bli gammal :(
Åldersnojja deluxe
Tips 1
- Dessa heels från Scorett i storlek 39

Lovely

Titta vad jag fick idag!
Gulligt och omtänksamt
Jag älskar blommor
Jag älskar dig hjärtat!

Dags för lite godsaker

Mot stan, fikatajm!

Facebook

Loggade in på Facebook idag och såg att en av mina vänner fyllde år,gick in på profilen och skrev Grattis! Sedan fick jag syn på något som jag inte sett förut(!)
Att man har facebook tillsammans, alltså om man är ett par så har man skrivit Anders Fia Andersson eller bådas efternamn som profil. Det här är något helt nytt för mig, blev väldigt paff!
De som lever länge i ett och samma förhållande blir som en person tillslut, vilket kanske inte är så konstigt. Det bara blir så!
Men att man skapar ett gemensamt facebook-konto var en intressant input.
Är det bara jag som har missat detta?
SEN eller vad :)

Out and about

Har käkat en god frukost och är nu ombytt och redo för en liten promenad. Tyvärr är inte vädret lika fint som häromdagen men det är fortfarande skönt ute.
Nu återstår bara att se hur min fot klarar av det hela!

Elin Kling

Har inte bara parat ihop sig med Jonna Bergh Wahlström och skapat ett nytt modemagasin via Bonnier utan även startat en modeportal tillsammans med Christian Remröd.
Modeportalen ska fungera som en internationell portal där flera modebloggar kommer att ha sin plattform.
Enligt dem själva så har man valt att inrikta sig mot USA där modebloggarna inte fått samma positiva framfart inom affärsvärlden som här i Sverige. Kling och hennes kompanjon vill jobba med att få bort produktbloggandet,när personen i fråga får pengar för att blogga om produkten till att övergå mer och mer till annonsering istället.
Elin Kling är en ambitiös kvinna som lyckas ganska bra med det mesta som hon ger sig på, tror varken tidningen eller modeportalen är ett undantag. Kommer bli intressant att följa utvecklingen av det hela!

Armani

Min necessär råkade ut för en kidnappning för ett tag sen och är fortfarande på vift. Tror inte att den kommer tillbaka, förstår fortfarande inte vem som skulle vilja använda någon annans smink. Man vet ju aldrig hur den andra personens hygien ser ut. Köpte därmed nya saker när jag var med Malin i Stockholm,för ett tag sen.
Jag köpte bara de sakerna som är nödvändigast: Foundation,concealer och rouge
Det får funka tillsvidare, har inte lust att slänga ut så mycket pengar på det just nu.
Köpte sminket ur Armanis kollektion då jag bara hört positiva ord om deras sortiment, d eras foundation är vårdande och finns i olika former. Den jag köpte var i flytande form och ganska tunn vilket gör att den känns behaglig och inte tjock som en mask.


Söndag

Har aldrig tyckt om söndagar,kan vara den tråkigaste dagen på hela veckan. Känns som allt dör ut,man ligger i soffan och slappar hela dagen. Jag klarar inte av att ligga och slappa i soffan en HEL dag , jag blir rastlös och vill bara springa runt och göra saker istället.
Men jag kan förstå att det är skönt med en riktig vilodag för alla som jobbar,men kom igen. Inte två dagar i sträck!!
Nu börjar andra halvlek, Sverige- Slovakien

Snygg fot

Stukade min fot på handbollsträningen förra veckan och den är fortfarande svullen och lite blå.
Man kan inte ens se konturerna av knölen,varken på ena eller andra sidan :S
En rejäl stukning med andra ord, förhoppningsvis handlar det om en stukning.

Home sweet home

Nu är jag tillbaka hemma igen. Det var tråkigt att lämna Stockholm idag när det var så fint vårväder, helt underbart var det.
Började dagen med att sova ut, det var riktigt skönt. Sedan var det full fart framåt,som vanligt med andra ord!

- Stockholm dagen till ära

- Härlig färg på conversen
Vi satt granne med Agnes och hennes kille påvägen hem till Hallsberg. Hon är ju så otroligt söt och ser väldigt bra ut tillvardags, kom även fram till att hennes kille har ganska skön stil. Hennes packåsna menar jag, han fick bära på alla väskor. Stackare! Hon hade på sig ett par riktigt snygga och höga heels så hon är förlåten. Inte så lätt att bära en massa väskor då.

20110310

Den här dagen har gått i ett! Har inte hunnit uppdatera så mycket på bloggen mest för att jag knappt varit på hotellet.
Började dagen med att ta tåget upp till Stockholm och käkade lunch direkt vid ankomst. Efter det checkade jag in på hotellet och gjorde mig iordning inför intervjun.
Vet inte riktigt vad jag ska säga om själva intervjun,tror att den gick bra. Blev intervjuad av två tjejer som jobbat där ett tag. En av dem har ett förflutet på Burberry i London och den andra har jobbat på Marc Jacobs huvudkontor i New York,båda var två-tre år äldre än mig. Snacka om erfarenhet! så kommer jag där,från lilla Hallsberg. Kändes lite komiskt.
Jag fick träffa byråchefen och gå en runda i deras lokaler,fick se deras showroom och kontor.
Fick inget besked direkt eftersom jag tydligen var ute i god tid så nu kommer jag få vänta på svar ganska länge,antar jag. Det fanns både för-och nackdelar så det känns inte helt hundra men vi får se hur det utvecklar sig. Är ju inte ens säkert att dem tyckte att jag var rätt för jobbet så att säga.
Efter intervjun blev det en snabbis på stan,jag tror att jag har hittat min drömklänning!!! Ni vet den där med massa utropstecken.
Kom till hotellet och funderade på om jag skulle hinna med en powernap men det var ont om tid, så istället satte jag mig vid datorn och skrev en sida till vårt PM. Vet inte hur bra det blev medtanke på hur trött jag var men ska försöka skriva om det imorgon och förhoppningsvis fylla på lite.
Nu sitter jag på hotellrummet fullproppad, har ätit en fin middag med min andra hälft och fikat. Dags att gå till sängs, imorgon väntar nya utmaningar!
-På tåget




-inspiration till nya lägenheten

Imorgon

Är det dags för min intervju,har gått och väntat på den här dagen ganska länge så nu hoppas jag på att allt går vägen. Att jag fått möjligheten att gå på intervju är stor i sig, nu kan jag bara vara mig själv så får vi se hur långt det räcker. Man kan inte göra mer än så.
Som tur är har jag åtminstone en intervju till på gång,sen finns det fler ställen som ska få en ansökan.
Nu blir det sängen,det gäller att komma upp i tid imorgon!

Yes!

Idag har jag inkasserat två nya guldpoäng, fick tillbaka mina två PM och båda var tillräckligt bra för högsta betyg!!!
Nu är jag riktigt nöjd och glad. Flow är bara förnamnet! Skolan har aldrig gått så bra som på universitetet,beror säkert på att jag läser där av egen vilja och intresse!
Annars har jag suttit med min klasskompis Anna och försökt skriva på ett PM som ska in på måndag, det gick lite trögt och vi fastnade lite. Men nu har vi fått klartecken och lite anvisning från vår lärare så nu är det bara att lägga i högsta växeln.
På lördag ska vi träffas igen för att skriva ihop de sista sidorna.

Alla barnen äter....

Semla idag förutom Melissa för hon äter Budapest bakelse istället :)
Har väl aldrig varit ett fan när det gäller Semla men jag måste ju också unna mig ngt gott en dag som denna.
En gång annorlunda alltid annorlunda

En,två?

Ibland är det otroligt bra med kontakter, precis som i det här fallet. Min mamma pratade med sin bästa vän och det visade sig att hennes dotter jobbar på kanal 5. Idag ringde hon till mig och berättade att hennes dotter självklart kunde hjälpa till med en praktikplats. Är det inte helt sjukt?! På torsdag ska jag iväg på en intervju och förhoppningsvis blir det en till. Är inne i ett skönt flow just nu, flyt när det gäller jobb och skola. Underbart.

ELITSERIEN baby!

- Jag var ju med i början av säsongen och körde skiten ur mig på försäsongen, roligaste försäsongsträningen på länge och jag var så otroligt fokuserad. Jag var helt säker på att den här säsongen skulle bli min. Allt kändes så bra!
- Att komma till ett nytt lag är inte lätt och jag trodde att de skulle bli riktigt svårt men det gick över förväntan. Alla var så otroligt gulliga och snälla. FOKUSERADE! De peppade mig otroligt mkt och jag tog åt mig för första gången.
Sedan kom skadan tillbaka och jag blev tvungen att operera mig vilket innebar att jag kanske skulle vara tillbaka efter jul. Strax innan juluppehållet fick jag klartecken från sjukgymnasten och till en början kändes allt bra men sedan fick jag problem igen. Jag bestämde mig för att inte tvinga fram en snabb comeback utan jag ville komma tillbaka succesivt. Har kört styrketräning och varit nere på några handbollspass,har även spelat matcher med division 2 laget.
Eftersom jag inte varit med speciellt mycket så känns det inte som att jag förtjänar att få en så snygg tröja, men det är mitt lag och jag saknar alla otroligt mkt. Jag har varit med dem all the way den här säsongen,psykiskt!
Jag längtar till försäsongen,det här året ska bli mitt. Eller vågar jag säga så?! JINX
TACK,för att ni trott på mig! Snart är jag tillbaka,på riktigt

Tips

Tänkte tipsa er om en riktigt bra hudvårdsserie. Jag har testat olika märken,allt ifrån Loreal och Nivea, till apotekets ACO och Cliniderm samt Biotherm, Clinique och Dior men produkterna har funkat till en början med sedan resulterat i en massa utslag.Jag blev helt röd och irriterad i ansiktet. Nu har jag använt Dermalogica i mer än ett år och den funkar lika bra forfarande,är riktigt nöjd. Dock ska det understrykas att resultatet beror på vilken typ av hy man har själv.
Jag provade Dermalogica efter att ha varit på konsultation och ansiktsbehandling där samma märke använts.
- Formula 10.0.6  Daily foaming cleanser, passionfruit + Green tea : Den här använder jag innan alla andra produkter,ibland tillsammans med Dior Cleansing water


- Dermalogica Essential cleansing solution

- Dermalogica Skin smoothing cream

- Dermalogica Gentle cream exfoliant





- Dior Cleansing water

No words..

- FLYT!

These shoes are made for walking

- Dessa skönheter hittade jag i min garderob today! Måste användas

Dags att ta examen!

Herregud vad böcker jag har,man skulle kunna tro att jag har 4-5 utbildningar. Men jag har bara två än så länge,snart en tredje :)
Tänkte att jag skulle packa ner lite böcker och rensa mina garderober när jag ändå hade lite fritid idag, började imorse och håller fortfarande på. Idag har jag kommit fram till att jag är en såndär samlare,speciellt när det kommer till kläder. Jag behåller en massa gamla plagg som jag aldrig kommer att använda igen bara för att jag är fäst vid dem. INTE BRA!
Måste skärpa mig.
Hittade ett par riktigt snygga heels som ska fram i vår/sommar. Ska slänga upp en bild sen

20110306

Det blev en lugn kväll för mig igår,en massa godis och fotbollsmatch på tv i gott sällskap. Inte alls så dumt!
Tråkigt att jag inte fick fira med tjejerna men det får jag ta igen vid ett senare tillfälle.
Idag blev det en sväng på Marieberg/IKEA med mammsen, har köpt lite flyttkartonger. Det börjar bli dags att packa lite smått så jag slipper göra allt sen.
-Fick en wake-up call idag,nu måste det sparas till MAX. Flyttar ju snart!
-Vilket härligt väder det har varit today, har njutit hela dagen.Snacka om att man får en energiboost när solen kommer fram och vårkänslorna därtill. Helt underbart! Det här behöver jag.
Nu ska jag titta på dokument inifrån som handlar om The phone house, många i klassen har pratat om just det här avsnittet så nu måste det ses.återkommer med kommentarer senare.

20110305

Hur ska det bli? Har inte bestämt mig för om jag ska följa med ikväll eller inte. Vaknade upp och kände mig helt ur form :( Har mått illa de senaste dagarna och det känns som att jag har feber idag,så det lutar åt att jag blir kvar hemma. Känns riktigt trist,ville verkligen fira FRAMGÅNGEN med mina lagkompisar.Det kommer bli galet.
Men jag kanske hinner ändra mig,får se hur jag mår senare framåt kvällen.
NU ska jag gå ner till Alléhallen och titta på min kära kusin när hon spelar sista hemmamatchen för säsongen.

Ny tränare?

Kan Mats Engblom,tidigare tränare för LIF vara påväg till ÖSK?
http://na.se/sporten/handboll/1.1124380-osk-jagar-engblom
- Imorgon ska Elitserieplatsen firas med middag på Ritz.Kom dit och fira vår framgång!!

Burberry Prorsum

 

Burberry Prorsum

Spring 2011 Ready-to-Wear

Photo: Yannis Vlamos

 

-Behöver jag säga att jag älskar stilen!


Äntligen

Idag har jag suttit och pluggat som en dåre hela dagen för att få klart dessa PM som skulle lämnas in så fort som möjligt, och NU kan jag äntligen pusta ut. Skickade iväg dem till min lärare i eftermiddags. Det har varit full rulle hela dagen,kom precis hem och landade.
LYCKA! Äntligen kan jag ta lite ledigt,slippa han något som hänger ovanför en som en orosmoment varje dag.
Nu ska jag ta och titta på alla serier som jag inte haft tid med på ett tag,gissa om jag har ett berg att gå igenom :)
Btw, min intervju börjar närma sig- jag börjar redan bli nervös. Det ska bli så otroligt spännande!
Go natt!

Vilka diskussioner

På allt om handbolls hemsida pågår en het diskussion som involverar ÖSK och protesten som lämnats in efter förra veckans match. Eftersom jag själv inte var närvarande så kan jag inte kommentera händelsen, fattar knappt själv vad som har hänt. Dock måste säga att det är otroligt intressant att läsa människors synpunkter och tankar kring agerandet. Vissa tycker att det är helt okej medan andra tycker :

"-Tycker att det är skrämmande med det som nu händer och debatteras här.
Protesten isig är väl befogad men hur många gånger har inte domarna gjort fel i matcher.
Men de är ju mänskliga och om vi ska lägga in protester för att man förlorat en match pg a av
domar misstag så kommer förbunden att få jobba heltid med det.
Om Örebro hade vunnit är det någon som tror att de hade lagt in protest. nej just det.
Rimbos Cassandra bör ju inte vara bättre än 3 landslagstjjere tillsammns. Dessutom under två minuter under hela matchen. Örebros världsmästare hade bara lyckats gjort 5 mål under den andra halvlekens 20 minuterna.
TO var förbrukad och de hade inget mer att ge. Rimbo hade ledning innan händelsen och var mer taggade för vinst än Örebro. Om matchen spelas om är det en skandal och skämt mot Svensk handboll. Jag kan dra fram hur mänga avgörande domslut som helst i bara den här matchen och fler andra. Men det är väl det som är lite av idrottens dilemma med domare. Men då ska vi göra om reglerna så att man kan har rätt att se filmsekvenser.
Nu hade domarna gjort en bedömmning och Rimbo spelade 4 min med 5 spelare och ändå lyckades inte Ö göra mål. Nä om Örebro inte kunde prestera bättre denna dag ska de inte få en ny chans att avgöra. Dunder och Örebro, Ni sjunker i mina värderingar när du anser att en spelares närvaro ska sänka ett så pass duktigt lag som Örebro så vet jag inte om det är rätt sport. Men örebro lycka till i Elitserien och hoppas ni inte tänker ta poäng där genom protester. Och du Cassandra låt inte handbollssverige få knäcka dej och ditt lag. Du kommer att få ett värde av inte denna värld då du själv är ensam som avgör i en lagidrott. Landslaget måste ha missat den mest MEP spelaren i hela Sverige."
(lånat från: Allt om handboll)

Vänskap

Igår tog jag en fika med underbara Cissi, vilken vän jag har funnit!
Vem hade trott det när man började på universitetet.
Vi kan verkligen prata om allt,dessutom är vi ganska lika när det gäller vissa saker. Känns jätte skönt att ha någon att prata med,någon som förstår en och sitter i samma sits själv.
Du är en pärla och en riktig vän!!
Cissi ska åka iväg till Florida nästa vår och plugga vilket låter som en kanon idé,tror det kommer bli skitbra!
NU sk jag försöka få tummen ur och se till att hälsa på när jag har chansen :)

Global crisis reporting

Har hunnit med en sväng till skolan på morgonen, jag och Anna pratade uppsatsämne med vår lärare. Det gick väldigt bra,hon var positiv och tyckte att det lät som en riktigt bra och intressant uppsats.
NU sitter jag och väntar på lunch och pluggar,som vanligt.
Boken jag använder till mitt PM skrivande är väldigt intressant vilket gör saken enklare och mer intressant!

ÖSK + Elitserien= SANT

Helt galet!
ÖSK har därmed säkrat en plats i elitserien till nästa säsong!
Det enda laget som kunde hota ÖSKs elitserieplats var Nacka men det kommer inte att ske då föreningen redan i början av säsongen förklarade att de inte har för avsikt att ta en plats i högsta serien. Nacka som är farmarlag till Elitseriens Skuru IK fungerar som ett utbildningslag där spelare som ligger snäppet under elitserien har chansen att utveckla sig.
Ett stort grattis till tjejerna som har slitit och tränat hårt i flera år för att nå elitserien,mycket blod svett och tårar!
Men nu var det nog mödan värt...
Elitserien nästa!

20110301

Försöker fortfarande ta igen all sömn som gått förlorad under helgen, känns som jag börjar bli lite människa nu i alla fall.
Idag är det plugg som gäller,läser och skriver om vartannat. Egentligen är jag redan klar med uppgifterna men jag vill att det ska bli riktigt bra. Vill få med så mycket som möjligt, dessutom är det riktigt intressant med global kommunikation.
I eftermiddag blir det en sväng in till stan för en fika med min kära vän Cecilia, den tjejen har mycket att tänka på just nu. På både gott och ont,hoppas jag kan hjälpa till med lite goda råd i alla fall,om inte så får hon förhoppningsvis ett break från allt tänkande.
Träffade på en barndomsvän på vägen till mataffären idag, vi har aldrig haft någon vidare kontakt eller umgåtts så mycket men på handbollsplanen har vi alltid peppat varandra. Hon berättade lite om sin senaste resa till Australien och man verkligen såg på henne hur bra hon hade haft det och hur mycket hon längtade tillbaka. En drömvärld!
Hon berättade att hon nu sparade pengar för att resa dit igen i Augusti och skulle då vara kvar ett år. Va härligt!
Det är brave,att åka såå långt bort och starta i princip ett nytt liv,allt från scratch.Det är inspirerande och faschinerande samtidigt.
Jag vet att det kommer gå skit bra,bättre än så!

RSS 2.0