Facebook

Att vara eller inte vara?!
Den eviga frågan,ska jag lägga ner Facebook?
Ett beroende har definitivt skapats vilket inte är bra. Jag lägger alldeles för mycket energi på det som behövs på andra ställen.
Dessutom behöver jag inte veta var alla håller hus 24/7, vad folk gör eller inte gör.
Framförallt behöver jag inte uppdatera andra människor om saker de inte har att göra med.
Nej,nu ska jag försöka mig på att inte logga in där varje dag.
Vi får se om jag lyckas!

Mot nya äventyr

Nu åker vi mot nya äventyr, får se om jag hinner uppdatera något i helgen men annars är jag tillbaka på Måndag igen!
Trevlig helg!
p.s Glöm inte att titta på semifinalen mellan Sverige och Frankrike. Själv kommer jag vara på resande fot så jag kommer förmodligen att missa matchen. Men om jag ska vara ärlig så tror jag tyvärr på en förlust, känns som både media och spelarna själva tror de också innerst inne.

Reflektion

- Varför vara någon man inte är?
- Varför spela rik när man i slutändan inte har pengar till mat, bara för att man har valt att shoppa för mycket på Ginatricot?
- Att drömma sig bort i seriernas värld är helt underbart ibland, men när man tror sig leva i samma miljö så går det lite överstyr,eller? Man kanske ska anpassa sig till riktigt världen istället. Fastän livet är jobbigt ibland.
- Sätt dina egna problem i proportion till andras så kommer du snart komma underfund med att ditt eget problem är ganska obetydligt.
Var bara tvungen att få det ur mig!!
Go natt!

Är det kärlek?!

Någon som får en att skratta och gråta samtidigt?!
-Jaaa,jag tror fasen de :)
-Volim te Ljubavi moja

Utlandsstudier

Snart dags att bestämma sig för utlandsstudierna och det blir inte lätt.
Det är många tankar som rör sig runt i min lilla skalle vid dessa tider.
Först och främst måste man välja land och stad,allra helst vill jag ju till USA.
Där tror jag att jag kan få bäst utbildning inom just mitt område och det är ju de viktigaste med studierna utomlands. Jag vill ju inte åka utomlands bara för sakens skull utan jag måste ju känna att jag får ett bra utbyte också.
Örebro Universitet överraskar inte direkt med sitt utbud som är relativt dåligt om man ska just till USA. Vilket gör det ännu svårare, det finns dock en del intressanta alternativ i både NY och LA men då får man spotta fram pengarna själv och det är ju lite jobbigt just nu när vi ska köpa lägenhet. Det andra alternativet är att praktisera utomlands och jag är mer inne på det spåret just nu och då blir det definitivt USA.
Ska försöka få med mig min andra hälft också,det rör sig inte om flera år utan några månader så varför inte?
Även fast han själv inte tycker att det låter lika kul så tror jag att han skulle utvecklas enormt genom att jobba utomlands.
Los Angeles
New York
Drömmen lever vidare, återstår bara att se vad som kommer att hända!
To be continued!

Dagens

Hela dagen har spenderats i Örebro, först blev det lite plugg-häng på universitetet med Sandra,Anna och Irene. Fick lära mig väldigt mycket samtidigt som vi hade det trevligt.TUMMEN UPP! Borde göras oftare :)
Efter det var det bara att ta sig in mot stan för att äta middag med min kära vän Malin och vi hamnade på Indigo. Vi hade så mycket att prata om så tiden bara rann iväg och helt plötsligt hade vi suttit där i nästan fyra timmar (!) Så blir det när man inte träffats på länge. Men vi bestämde att vi skulle åka upp till Sthlm en helg och gå på stan,äta god mat osv. Nu får vi hoppas på att de blir av bara :)
Nu blir det sängen,är måttligt trött efter alla intressanta konversationer och allt plugg idag.
Natti natti folks!

Förlust mot Danmark

Det blev som jag hade väntat mig-en förlust mot Danmark i handbolls-VM.
Inte så oväntat då Sverige valt att vila sina bästa spelare inför semifinalen på fredag.
Detta resulterade i att spelare som inte fått någon speltid alls under VM fick spela ganska mycket och självklart blir det svårt för dem att nå upp till samma nivå som de andra.
De andra har fått mer speltid och haft tid att komma in i turneringen och matchandet medans de andra varit bänkvärmare. Det är riktigt svårt att komma in i ett sådant skede och göra en bra match,speciellt när man inte fått förtroendet i de betydelsefulla matcherna.Det är psykiskt jobbigt.
Det märktes att Sverige redan från start hade semifinalen i bakhuvudet och man började slarva och ta dåliga avslut. Tyckte att Du Rietz tog flera dåliga avslut och det såg ut som att han bara satsade och sköt på måfå- nästan lite nonchalant.Man kan inte bete sig så även fast man har en riktigt bra match i baggaget.
Hoppas att Carlén kan spela på fredag annars kommer Sverige sitta i en knepig sits och det blir riktigt svårt att vinna matchen. Det blir tufft även om han finns med plan,allt måste stämma för att det ska gå vägen. Det är svårt att slå regerande VM mästarna Frankrike, de har världsspelare på varje position och de är fysiskt starka och tunga att möta. Det gäller att finna deras svagheter och satsa All-in på det. Annars kommer det som sagt,bli väldigt tufft!

Bakslag nummer två!

Ser ut som att Sverige kommer bli tvungna att spela utan en vänsterhänt nia i fredagens semifinal om Oscar Carlén inte lyckas bli bra i sitt knä.
Först Kim Andersson med sin fraktur i tummen och nu Carlén, i kvällens match pratas det om att Kim Ekdahl Du Rietz ska ersätta dessa spelare på högersidan.
Tydligen vikarierade han redan på den platsen under matchen mot Danmark i World cup.
Nu återstår det att se om Carlén lyckas bli frisk tills på fredag annars sitter Sverige i knepig sits!

Inköp

Idag har jag hunnit med att fynda lite till vår blivande lägenhet. Tänkte att det kunde vara bra att börja i tid så vi har redan börjat att köpa på oss lite saker.
- Stekpanna från Cervera
- Ett knivset från Cervera
- Kappalakan till vår continentalsäng
För någon vecka sedan köpte vi även en grymt snygg huvudgavel på Jacobssons möbler i Odensbacken. Har letat efter en precis likadan ända sen två år tillbaka men inte hittat någon, så dyker den upp på helt plötsligt och den var dessutom på rea.
Nu håller vi på och säljer vår gamla soffa med divan och ska förhoppningsvis k öpa en ny,helst nu på rean också.
Tanken är att vi ska köpa en 3-sits eller 2-sits istället och kanske en schäslong istället. Den gamla soffan skulle ta alldeles för mycket plats.
Vi har bl.a tittat på dessa
Frågan är om man klarar av att ha en vit soffa. Det är riktigt snyggt i alf.

ÖSK= Elitserien,sant?

Mitt kära ÖSK mötte serietvåan Nacka i lördags i kampen om en elitserieplats.
Jag hade inte förmånen att se matchen på plats utan fick bara läsa om resultatet via diverse hemsidor och social medier.
Av allt att dömma så låter det som att matchen gick riktigt bra medtanke på att det slutade med vinst för ÖSK.
Den här vinsten betyder att laget nu går om Nacka och ligger på en andra plats, två poäng bakom Höör.
Med andra ord ligger man just nu på en elitserieplats vilket är helt underbart!
Ska Örebro län äntligen få ett lag i Elitserien, alla förutsättningar finns där. Nu gäller det bara att hålla huvudet kallt i de sista sju omgångarna!
KÖR bara KÖÖÖÖÖR

Ute ur dimman

Jisses! De var några dagar sedan jag uppdaterade sist vilket beror på att jag haft fullt upp.
Ny termin,nya utmaningar men det är definitivt kul att vara tillbaka på campus igen. Kul att träffa gamla och nya kursare.
Nya terminen började i måndags och det med ett riktigt brak, vi har nämligen tenta redan på fredag(!) Helt galet,enligt mig. Men eftersom jag inte har något att säga till om så är det bara att bita i det sura äpplet och PLUGGA.
Det vi läser just nu är väldigt intressant vilket gör pluggandet mycket roligare, det är inte alls jobbigt att läsa en massa sidor om man tycker om innehållet.
Tror att C-kursen kommer att bli riktigt rolig, skönt att bli klar med den till sommaren :)

Crossroads

Just nu känns det tufft att vara vuxen, skulle gärna vrida tillbaka tiden- sisodär en 15 år eller så. DÅ slapp man ta stora beslut hela tiden, man slapp känna konstant ångest och stress. Man var ovetandes om det mesta och levde mer i nuet. Något man kanske borde göra nu också.
De senaste dagarna har varit upp- och ner,
- match i onsdags, det gick helt okej. Ger mig själv godkänt i försvar men inte mer än så. Hostade så mycket så jag spydde efter matchen.Feber
- torsdagen, ont i hela kroppen. Orkeslös-förkylning och ont i knät.
- fredag, mår mycket bättre och tror naturligtvis att jag förskonats från en rejäl förkylning.
- lördag, kroppen säger ifrån igen.Helt slut som artist och på natten vaknar jag upp med illamående och spenderar någon timme med huvudet i spy-läge.
- Idag, känns mycket bättre dock mår kroppen fortfarande risigt. Känns som att det börjar bli lite för mycket.
SÅ nu sitter jag här och funderar på om jag har tagit mig vatten över huvudet, har kanske för många bollar i luften samtidigt. Jag får inte riktigt någon tid för mig själv och det är väldigt mycket hängande och flängande fram och tillbaka.
Imorgon börjar en ny termin på universitetet och jag ska försöka att pallra mig dit, hur dåligt jag än mår. Måste gå på föreläsningen annars kommer jag efter direkt, vi har ju trots allt tenta redan andra veckan :S
Sen blir det hem till sängen och bädda ner sig igen, stå över träningen i hopp om att kroppen kan återhämta sig ordentligt och slå bort förkylningen eller vad det nu är för något.

Frustration

Just nu känner jag bara för att skrika rakt ut!
Frustrationen är enorm

Match idag

ÖSK- Skogås, Idrottshuset 19:30. Be there or be square!

Örebro

Först alla våldtäkter och nu detta, Eva 51 år försvann den 30 December och har sedan dess varit försvunnen. Tills idag, då det befaras att den styckade kroppen som hittats i skogen matchar Eva´s DNA.
Hur sjukt är inte detta, vem gör något sånt? Någon som är mentalt sjuk förslagsvis.
Det är helt absurt, jag hoppas att den mannen som sitter anhållen är skyldig för annars får polisen det hett om öronen.
24-åringen som sedan tidigare har häktats för flertalet våldtäkter i Örebro,omhäktades idag för ytterligare fyra våldtäkter. Nu sägs det att han gjort sig skyldig till sammanlagt 14 brott. Det första brottet skall ha ägt rum redan 2005 och sedan dess har den här serievåldtäktsmannen skördat fler och fler offer. Jag undrar mest över hur det kan ha tagit 5 år för polisen att finna denna man, det måste ha varit oerhört frustrerande för att inblandade på polisen men även alla offer.
Natten till söndags våldtogs en kvinna i min egen ålder i Oskarsparken, precis när kvinnorna i stan har lyckats lugna ner sig börjas det igen. Hemskt. Hur ska man våga sig ut på stan igen,våga leva som människa.

Helgen spenderades i Sthlm

us
Hotellet hade FACE-produkter,intressant
Tyckte om tapeten de hade i hissen, lite lagom space-igt.
Hotellet var grymt bra,speciellt frukosten. Vad sägs om Hallonsmoothie och pannkakor för att inte tala om alla andra godsaker. Bra uppladdning inför matchen på lördagen. Mumma!
Definitivt ett av de bättre hotellen på länge.

Handboll= trött

Första matchen för säsongen är spelad och jag hade glömt bort hur kul det faktiskt är att spela handboll.
Första halvlek började lite trögt och Tyresö valde att gå upp och ta bort mig ur spel direkt, vilket förvånade både mig och alla andra. Undrar fortfarande varför.
Vi började spela riktigt bra försvarsspel i mitten av andra och stängde i princip igen helt. Spelet framåt började komma igång ordentligt och vi ledde med 4-5 bollar i halvlek.
I början av andra är vi inte alls med, Tyresö skapar många kantlägen och lyckades på så sätt komma ikapp och förbi. Tror även att de ledde ett tag.
Sedan tog vi oss i kragen och avslutade matchen med att ta  1 poäng. Kändes som att det var vår match, vi skulle ha vunnit. Men det är väl ganska bra att spela lika mot Serieledarna?
Jag är väl inte helt nöjd med min insats framåt, kunde ha vågat mer men knät håller mig tillbaka lite. Men det kommer släppa ju fler matcher som går.
Jag lyckades göra mål på straff, hoppskott och underarmsskott, det mina vänner är stort för mig. Visar på hur mycket jag redan har utvecklats under tiden i ÖSK. DÅ fick jag inte ens göra mål på genombrott,det jag egentligen tycker om att göra mest :)
Med andra ord kan man säga att jag får godkänt men bättre ska de bli.
Förhoppningsvis är det match redan på Onsdag och då i Idrottshuset !
Nu är jag riktigt trött,heeelt slut. Precis som det ska vara

20110106

Dagen till ära har spenderats i min sköna soffa  med tv:n på. Jag har med andra ord haft en ganska behaglig dag utan en massa träning utan vila för knät. Har även gjort klart lite plugg och är nu inne på näst sista veckan med min Engelska kurs. Det är lite jobbigt att jag endast får en veckas vila mellan den här kursen och vårterminen men men, det är bara att bita i det sura äpplet och gå vidare.
Igår publicerades ännu en artikel skriven av mig själv, det är lika roligt varje gång. Det känns så oerhört kul varje gång,äntligen har jag hittat något som jag brinner för! YEEEY
Imorgon bitti åker jag till Stockholm, har några ärenden att uträtta under dagen och sedan blir det förhoppningvis en god middag och en mysig kväll. På lördag åker vi vidare mot Tyresö där jag ska få spela min första ordentliga match efter min knäskada. Det är riktigt nervöst men det ska bli så otroligt kul, äntligen är man tillbaka på banan igen. Nu ska jag allt visa alla hur j*vla bra jag är!! Det finns bara vinst på lördag,för båda lagen.
Tidigare idag spelade A-laget sin returmatch mot Guif i Lindesberg och det hela slutade med en vinst. Tydligen ska matchen ha varit en riktig rysare men ÖSK lyckades knyta ihop säcken tillslut. BRA JOBBAT TJEJER!
Nu ska jag packa ihop lite saker till imorgon och förhoppningsvis komma i säng relativt tidigt.

Dålig dag

Hemkommen från fysträningen, det gick sådär. Var iofs med på alla övningar som knät var befriat ifrån. Men det gjorde ont redan innan träningen och det har inte blivit bättre direkt :/
Borde kanske vila ngra dgr nu istället, så att knät kan återhämta sig.
Tänk att några få ord kan påverka en så mycket. Kan inte hjälpa det, men det känns inte bra. Vet inte vad jag ska göra eller ta vägen...

Relationer

Har suttit och diskuterat detta ämne med en av mina vänner.
Vi var en del av en krets som brukade umgås ganska flitigt ett tag tills vi insåg hur illa behandlade vi blev egentligen.
Det tar ett tag att inse att någon av ens vänner/bekanta egentligen inte är som man från början trott. Det gäller egentligen alla slags relationer man har.
Det är svårt att bara ge och ge, men inte få något tillbaka.
Jag själv tycker om att ställa upp och lyssna på folk när de mår dåligt. Kanske för att jag själv saknade det när jag mådde dåligt. Det fanns ingen där som ställde upp för mig när jag hade det som jobbigast. Men man ställer upp ändå, men till slut blir man trött på att folk hela tiden tar energi från en, suger musten ur en. Man vill få något tillbaka. Någon som faktiskt fråga hur man själv mår, hur allt är, vad som händer i ens liv osv. Denna respekt har definitivt försvunnit.
Kanske är förståeligt att man inte har varken lust eller energi att lägga på sådana människor.
I vissa fall försöker man vara vuxen och prata med personen i fråga,speciellt när man blivit matad med en massa lögner. En ursäkt hit och en ursäkt dit. Att först mata oss med en lögn, ge oss ett -Nej med diverse förklaringar. Som vi köpte. Ända tills vi såg att samma person valde att göra denna aktivitet med andra personer istället. Vadå gällde inte samma förklaring fortfarande? Man kan inte odla pengar på någon dag eller två.
Då blir man lite besviken, förbannad också. Ärlighet vara längst,eller?!
Det är helt okej att säga både -ja! och -nej!, men var ärlig om det. Säg precis som det är,det sårar mindre.
När man då varit vuxen och försökt ta upp ämnet med personen i fråga så får man inte ens en ursäkt. Inte ens en URSÄKT. Inte ens en FÖRKLARING.
Kom inte och tro att allt är som vanligt, som min vän sa " -vi är inte ngn jvla foppatoffel som hon kan ta av och på när det passar henne"
Det lättaste är att bara strunta i det och tro att allt blir bra med tiden. Not this time
Det är inget som går över med tiden om det är något som man vårdar- en relation!

Tuff vecka

Den här veckan och nästa kommer bli riktigt tuff, mitt knä börjar redan säga ifrån. Gjorde ont imorse och det ser ut som en svullnad precis nedanför knäskålen. Det var väl det här sjugymnasten varnade för, att det kunde svullna upp om jag gick ut för hårt.
Det jobbiga är ju att det bara är tisdag idag, inte ens hälften av veckan har gått.
Söndagen kändes som en dubbelträning eftersom vi började med fys och sedan gick på boll. När vi skulle göra vår nedjogging så kändes det oerhört mycket. Speciellt när vi skulle göra hoppövningarna.
Förmodligen för att jag inte är van vid att köra 2,5 timme konstant träning. Kan även vara så att jag inte riktigt är färdig för att köra Nisses hoppövningar.
Eftersom knät är svullet så bestämde jag mig för att ringa Magnus imorse dock utan svar. Får ringa tillbaka senare under dagen.
Är inte så säker på att jag ska vara med på allt den här och nästa vecka, framför allt därför jag vill få tag på Magnus.
Nu ska jag gå och laga lite lunch och fortsätta med plugget

Idag sörjer jag

Det har under den senaste perioden snackats mycket om att Ronaldinho,som var en del av Milan, är påväg bort från klubben. Han har under de senaste matcherna fått kalla handen av sin tränare, detta sedan han valt att gå ut och festa till sent två dagar innan match. Enligt tränaren Allegri fick han sitta på bänken i första matchen efter den här händelsen för att det var ett "tekniskt beslut". Han passade inte in i matchbilden.
Men så var förmodligen inte fallet, han blev straffad för det han gjort innan.
Jag förstår varför både ledning och spelare blivit upprörda, det han gjorde påverkade inte bara honom utan hela laget. Nu skulle de få spela utan honom.
Efter händelsen har Ronaldinho fått hoppa in mot slutet av matcherna och spelat några få minuter vilket naturligtvis upprört honom. Idag står det i de svenska tidningarna att han gjort klart med klubben och lämnat Milans träningsläger i Dubai. Han återvänder till Brasilien och det ryktas om att han återvänder till sin gamla klubb Gremio.
Jag personligen tycker att det är jätte tråkigt att han lämnar europeisk fotboll, för mig har han alltid varit en av de större spelarna. Han spelade med finess och hittade alltid på nya finter. Han gjorde fotbollen mer intressant att titta på och blixtrade till när man minst anade det. Det var förvisso under den tiden då han var i form,vilket han varit långt ifrån de senaste säsongerna. Men trots det har han i vissa matcher,då han fick spela, visat att mycket av det fortfarande finns kvar. Trots hans dåliga hemjobb.

RSS 2.0