Jahopp

Att ha förväntningar som inte infrias kan vara det jobbigaste som finns,det var just det som hände igår i skolan.
Jag gick in med stora förväntningar om att kursen skulle vara riktigt rolig men det ändrades ganska snabbt.
Egentligen har jag bara mig själv att skylla,jag läste ju kursplanen och jag visste egentligen vad jag gett mig in på men så fort vår lärare öppnade käften och började förklara kursen så kändes all glädje som bortblåst.
Buden har varit många när det gäller kursen, vissa har tyckt att den varit bra och givande medan andra tyckt tvärtom.
NU förstår jag varför. Jag är kritiskt inställd till användningen av responsgrupp genom hela kursen. Vår lärare skulle endast ge feedback på den näst sista uppgiften.
Jag går i skolan för att lära mig på ett korrekt sätt vilket blir svårt om man bara får feedback från studenter som inte ens själva vet vad som är rätt eller fel...
"Sen anmälan" - kan vara det bästa som finns,om det går vägen..Håll tummarna!!

Imorgon..

Så drar skolan igång ordentligt. Ska bli kul att hänga på campus igen och jag tror att den kursen som jag ska läsa den här terminen är riktigt rolig. Får hoppas på att jag inte blir besviken :)
Är lite nyfiken på vilka som ska gå kursen om det är någon som jag känner sedan tidigare,vi får se imorgon helt enkelt!
Händer inte så mycket roligt i mitt liv just nu så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här. Dock vet jag att det är dags att mysa istället för att sitta vid datorn!
Bye folks och på återseende imorgon!

min lördagseftermiddag

Tillbringas ute på balkongen med diverse tidningar efter en tidig pluggdag.

Miss you my love


Mot gymmet!

Rehabträning väntar,har käkat lunch och pluggat nu ska det bli skönt att få komma till gymmet och köra ett ordentligt pass!

Kelly Osbourne

Jag måste vara sist på denna planet med att kommentera Kelly Osbournes förvandling. Herregud vilken skillnad, har inte sett några bilder på henne förän nu.Vet inte hur jag lyckats missa det. Tydligen kunde man se detta redan i början av året.

#"%&#%&#&&##&

Så skönt var det att gå till Markus idag!
Kom nyss hem från ett besök hos klubbens naprapat. Till en början tänkte jag faktiskt avboka tiden då jag inte hade lika stark smärta längre men tur va att jag bestämde mig för att gå.
HERREGUD vad ont det gjorde, jag badade i svett efteråt,så ont gjorde det.
Samtidigt som de gör ont så är det skönt också på något konstigt sätt.
Hur som helst så fick jag reda på att det var en muskelbristning och behöver rehabträna i 1-2 veckor. Vilket innebär att det inte blir någon handbollsträning utan bara styrketräning och lite lätt jogging.
Måste säga att han var riktigt duktig och jag fick lära mig ganska mycket under den tiden jag var där. Det var inte illa pinkat. Så nästa gång någon säger att man inte ska stretcha så kommer jag öppna käften och argumentera mot!
Jag som faktiskt sa till min andra hälft igår att jag saknade gymmet :)
Tur att det handlar om max 2 veckor och inte mer, det är ju ingenting egentligen!
Skulle även återkomma om det inte blev bättre.
Nu ska jag dra på mig träningskläderna och bege mig mot gymmet, efter det ska jag titta på a-lagsmatchen.

Just nu

-Syns det att jag pluggar? Eller det kanske bara ser ut som att jag fått ett raseriutbrott och kastat artiklar runt omkring mig.HAHAH..
I dag är det multitasking på högsta nivå,tvättar,pluggar,städar och ska även laga lunch.
Vilken kvinna!!

Räddare i nöden

- Trodde aldrig jag skulle säga det men mina rosa öronproppar is the shit!
Utan de skulle jag inte kunna plugga här hemma.
Har suttit och pluggat sedan 9 imorse så nu ska jag klä på mig och åka till mami.
Ska bli så gott att få äta mammas mat igen! That´s pure love

Kom igen daaaarlin lets do this

Om det ska bli en tripp till "the states" så måste de bli av i slutet av året eller i början av nästa år.
Vi hade planerat på att åka i juni eller juli nästa år, men nu ska min kära kusin gifta sig den 13 Juli i Bosnien.
För att göra båda skulle vi behöva en 6-7veckor men det går ju inte eftersom han bara har max 5veckors semester.
Därför tänkte jag att vi kunde ta en weekend eller en vecka någonstans bara,antingen i NY eller i Miami. Eller varför inte en kombo.
Hawaii,LA och Las vegas får vänta tills nästa gång :(

Ingen pluggro alls

Vilket uppvaknande jag fick idag,en jvla borr i väggen. Kändes som att dem borrade i mitt huvud.
Det är jobbigt att vistas hemma under de här perioderna och ännu värre att plugga,det är omöjligt.
Tror att jag tar mitt pick- och pack och drar till uni eller bibblan i stan.

I dag

Det blev en förlust idag men det kanske inte var så konstigt när VI tagit med elitseriespelare i truppen.
Jag var med på uppvärmningen och kände redan från start att det inte skulle bli något spel för mig idag,det funkade inte med låret och jag ville inte riskera något.
- En fika i Västerås
- Hälsade på hos lilla Emma senare på kvällen

Gameday

YES!
Jag är uppe med tuppen och ska fixa en god frukost hade jag tänkt.
Låret mår mycket bättre idag,känns inte alls lika mycket. Frågan är bara vad det är för något och om det blir värre vid spel idag.
Jag har bestämt mig för att ta med matchkläder,byta om och känna efter på uppvärmningen om det kan bli något spel. Om det gör ont redan under uppvärmning så är det ingen idé att vara med.
MOT Västerås!

Dagens träning...

Kunde ha gått bättre.
Dålig uppvärmning slutade med en plats vid sidan av med bandage runt låret.
Vet inte riktigt vad som har hänt mer än att något small till, förhoppningsvis är det bara en blödning eller muskelbristning.
Jag kommer nog att stå över helgens träningsmatch mot VI för att inte göra saken sämre.
Tråkigt, hade verkligen sett fram emot att få spela.
Men det kommer, inte många veckor kvar till serien kör igång igen.
Just nu sitter jag i valet och kvalet. Ska jag stanna eller gå, träningarna har inte riktigt nått upp till den nivån jag hade hoppats. Vilket inte är så konstigt då vi inte har tränare på varje pass, det är svårt att motivera sig om träningarna är slappa. Det är även då man skadar sig,som jag gjorde idag.
En sak som är säker är att jag nästa vecka kommer att åka ner på någon av HKJ´s träningar för att se hur läget ser ut där.

All-in

Nu går vi All-in, vi har fått till söndag på oss att ta ett beslut och det känns jätte bra.
I dag, i morgon och på söndag blir det inget annat förutom plugg.
Det finns inget annat alternativ, det är bara att bita i det sura äpplet och göra de korrigeringar som väntas av en.

Vinst för Skövde HF

Matchen slutade med vinst för Skövde HF, den här gången blev det 18-35. Färre mål framåt för ÖSK men också färre mål i baken.
Det finns många bitar att jobba med för att nå upp till toppen av elitserien men det är inte så konstigt när man är nykomling. Det vore väldigt konstigt om nivån var densamma i division 1, allsvenskan och elitserien.
ÖSK har gjort en otrolig resa fram till elitserien,sprungit igenom tabellerna och vunnit match efter match. Dock kommer den här säsongen bli oerhört tuff.


Om man ser till matchen så märks det att Skövde legat i toppen av tabellen i elitserien under många år, tempot i deras spel är riktigt högt och man straffar ÖSK så fort man gör ett misstag i anfall.


Lisa Karlsson som står i mål är riktigt snabb på att få ut bollen till spelarna som sätter igång spelet innan ÖSK hunnit samla sig i försvar. Spelarna är tekniska, tunga och spelskickliga. Man vågar sticka dit näsan och man behåller skärpan. (plus att detta fortfarande bara är försäsong)


ÖSK står emot ganska bra bitvis, ibland fungerar försvaret riktigt bra och ibland mindre bra. Som med alla lag som inte hunnit spela ihop sig. Det är svårt att möta ett så pass skickligt lag om man inte fått mycket speltid tillsammans, om man inte hunnit träna ihop sig och framförallt om man inte hittat timingen mellan spelarna.


Får man bara träna ihop sig och ha en någorlunda skadefri trupp så kan det bli intressant säsong.
Framåt måste man jobba på tempot och se till att passningarna sitter där de ska. Minska på de tekniska felen men det hör ihop med att de inte är speciellt samspelta än, man vet inte hur den brevid kommer att ta sin löpning. Men det kommer, övning ger färdighet.
Dock saknas det skyttar i laget men det verkar som att föreningen jobbar på spelare från utlandet som kan komma till att förstärka truppen. Bara man hittar någon mer 9m spelare.


Skövde ser ut att ha en bra trupp på gång, Anna-Maria Johansson blixtrade till några gånger i dag och visade varför hon har en plats i landslaget. Malin Larsson som var riktigt duktig i slutet av förra säsongen när hon i semifinalerna visade upp sig från sin bästa sida gjorde en svag insats idag. Hon fick inte många egna lägen utan satte andra spelare i bra lägen istället, vilket naturligtvis är guld värt också. Men tråkigt att hon inte fick visa hur duktig hon är.
Linda Cadario som stod över förra matchen var med på planen idag men spelade inte speciellt mycket.
Skövde har många bra spelare i sin trupp men man märker skillnad när Frisk sätter in andra uppställningen, det är då ÖSK spelar jämt med Skövde. Så det finns även saker att jobba på där.

ÖSK- Skövde HF

Ikväll spelar elitserielaget träningsmatch mot Skövde HF. Eller rättare sagt returmatch, lagen möttes i Skövde tidigare i veckan där Skövde vann med siffrorna 42-20.
Matchen börjar 19:00 i Idrottshuset, Be there or be square!

Snabba ryck!

I går fick vi äntligen mail från vår lärare Göran Eriksson. Vi har väntat hela sommaren på att få ett besked om när vi kan gå upp med vår uppsats men det har varit relativt tyst på den fronten. Ända tills igår alltså.
Då fick vi veta att vi och vår handledare ska lämna besked senast FREDAG 19/8, vilket är om bara två dagar!!
Vi skickade in vår uppsats till handledaren redan förra veckan men har fortfarande inte fått något besked om vad som behöver göras om... för det finns alltid något man kan göra bättre.
Från- och med idag kommer jag att lägga allt annat åt sidan i några dagar så att resultatet blir så bra som möjligt.
Förmodligen har jag inget att oroa mig för men det är svårt när man är perfektionist och pluggis. När man vill ha högsta betyg hela tiden. Har ju fått det hittills så jag kan inte lägga av nu, när det bara är en termin kvar!
Kanske blir en tripp till huvudstaden för att jobba effektivt tillsammans med min uppsatspartner. Förhoppningsvis
kan vi får ett halvt besked idag så vi vet var vi står!

Ett gott skratt

För någon dag sen hände en rolig grej,eller ja, det beror på vem man frågar.... OCH om man skrattar åt andras elände.
Jag hade gått till sängs och stängt av tv:n i sovrummet. Dörren var helt öppen så man såg ljuset från vardagsrummet.
Strax efter att jag slumrat till så vaknar jag av en DUNS, hoppar till och kollar bort mot dörröppningen med all hast.
Då har min andra hälft stängt av tv:n i vardagsrummet och struntat i att tända en lampa i hallen så han valde att gå från vardagsrummet in till sovrummet när det var helt kolsvart. Han såg alltså inte ett skvatt,vilket jag snart skulle bli varse om då han missat dörröppningen och gått rakt in i väggen istället.
Gissa om jag skrattade så jag nästan tjöt, skadeglädje är den enda sanna glädjen sägs det ju :)
Skrattar fortfarande åt det!

Dubbla pass idag

Dagens schema ser tufft ut medtanke på att jag varit sjuk nyligen och fortfarande inte är helt frisk :S
Börjar med att köra ett träningspass med u-laget och sedan har jag blivit tillfrågad om jag kan hoppa in och träna med elitserielaget, tydligen behöver dem lite extra folk så de kan köra lite match på träningen. Självklart ställer man upp och hjälper till.
Med andra ord är det träning från 16:30 och sedan några timmar framåt,vi får se hur mycket min kropp orkar med.

20110814

I dag tog vi en sväng på Marieberg efter att ha legat i soffan halva dagen. Vi fastnade framför America´s best dance crew på MTV och kunde inte slita oss.
Tillslut fick det vara nog och det var tur det annars hade jag inte fyndat två par byxor!
Är faktiskt riktigt nöjd med mig själv och idag insåg jag varför det är bra att ha stor rumpa och lår,alla de rätta storlekarna fanns kvar. Något positivt med all träning.
Fick med mig ett par Tommy Hilfiger Jeans med lite slitningar,riktigt snygga och ett par vanliga Polo Ralph Lauren Jeans. Både köptes för halva reapriset, kunde inte riktigt låta bli då jag länge letat efter jeans.
Efter Marieberg åkte vi hem en snabbis och bytte om för att sedan träffa världens goaste bebis-lilla Emma
Så otroligt söt och gosig

Bröllop

 Fick nyligen reda på att min kära kusin ska gifta sig till sommaren! Ett stort grattis och lycka till :)
Den busen hann före mig trots att hon är yngre.
Längtar redan till nästa sommar trots att den nuvarande inte ens har lämnat oss.
Roligt att träffa hela släkten på en glad tillställning som garanterat kommer bli galen!!! 

WOHOOOO!















(jag förstörde en underbar klänning med ett par flats)


Bilder från tidigare bröllop


Det blir aldrig som jag tänkt mig

Gick ner på träningen,peppad som få, såg verkligen fram emot att få träna med boll.
Jag klarade av de första momenten som bestod av olika rörlighetsövningar,man skulle löpa med boll osv.
Men efter det gick det inte, min kropp orkade inte med efter den där jädrans förkylningen, jag var helt slut och alldeles tjock i halsen.
Jag fick vila lite och sedan bestämde jag mig för att köra lite egen styrka och kasta boll mot vägg för få in kaströrelsen efter sommaren.
Hae precis käkat lite och jag har redan skapligt ont i huvudet, jag hoppas bara att jag slipper en till förkylning. Det räcker nu!

Äntligen tillbaka till träningen!


Laddar upp med riktig husmanskost inför kvällen träning. Gissa om jag är laddad? har inte tränat på en hel vecka på grund av den elaka förkylningen som däckade mig.
Är fortfarande lite hostig men jag antar att det är okej att köra bara man inte har feber eller ont i halsen.

Det som oroar mig mest är hur jag ska orka med 2 h efter att ha varit såhär sjuk men det får tiden utvisa!

NY frilla!

Två ledtrådar:
Nelly Furtado
Jessica Szohr
Bild kommer inom en snar framtid

Bisolvon- min räddare i nöden

Sakta men säkert börjar min monsterförkylning att ge med sig. Jag är fortfarande hostig men nu har hostan gått från rethosta till slemhosta istället. Det är lite jobbigt att kvävas i sitt eget slem, fattar inte hur jag lyckades åka på en sånhär förkylning.
Jag mår tillräckligt bra för att gå ut en sväng och hänga med folk dock avstår jag från att träna 1-2 dagar till. Vill inte riskera att det kommer tillbaka igen. Har inte tid att vara sjuk!

Serbien vann mot Sverige

Sveriges damjuniorlandslag som vann VM förra året är iväg och spelar EM i Holland.
Hittills har laget vunnit alla gruppspelsmatcher men åkte ikväll på stryk mot Serbien.
I halvlek ledde Sverige med tre bollar men spelade ganska lamt i andra halvlek vilket gynnade serberna som gick i kapp och förbi.
Tråkigt för Sverige men om man inte är på topp så vinner man inte,så är det bara. Oavsett om man är världsmästare!
Det var väldigt många felpass och man såg att laget inte gick helt hundra i närkamperna. Inställningen saknades på flera av spelarna.
Serberna utnyttjade detta maximalt och hade flera riktigt bra avslut, det såg ut som att spelarna var alldeles för tunga för att Sverige skulle orka att stå emot.

Något som också slog mig var hur spelarna i det serbiska laget peppade varandra på bänken hela tiden,även när de låg under. Deras inställning var riktigt kul att se,precis som det ska vara. Om målvakten räddade ett skott så stod alla upp med händerna i luften och skrek. Den svenska bänken var långt ifrån peppande!

Måste säga att det var en rättvis vinst,trots att jag håller av det svenska laget.


Round 2

Återigen ligger jag hemma däckad. I går vaknade jag med ett leende på läpparna, sprang runt och städade lägenheten och kände mig riktigt frisk. Jag åkte till Marieberg och shoppade och tog sedan en sväng förbi mamma.
Under kvällen fick jag minsann käka upp det återigen, då kom hostan som ett brev på posten.
Började med att ta en Noskapin, det enda som fanns hemma, den första tabletten funkade dämpande och jag mådde bra tills det var dags att lägga sig. Då tog jag en till som skulle hålla mig lugn under natten men det blev motsatt effekt. Torrhostan kickade in och jag hostade oavbrutet och fick riktigt ont i halsen och bröstet av  allt hostande. Jag somnade 06:30 och gick upp 09:30.
Vad jag sedan upptäckte var att Noskapin inte var det ultimata när det gäller just torrhosta så nu är min andra del iväg och köper en annan hostmedicin.
Har tagit igen några timmars sömn men lördagen kommer tyvärr att spenderas i soffan med té,soppa,halstabletter,hostmedicin och alvedon. CHEERS!


SJ levererar som vanligt


Ibland undrar man hur människor tänker.Har läst artiklarna som skrivits om flickan som blev "utslängd" av en konduktör i Kumla häromdagen.
Den här händelsen verkar inte vara unik när det gäller SJ,tydligen är det flera både barn och vuxna som blivit utslängda vid andra tillfällen.

Visst, jag förstår att man som konduktör får nog ibland, att det är många som plankar och åker med gratis, det kanske var just det den här kvinnan trodde. Men att slänga ut en flicka på en obemannad station är ju helt galet. Hur kan man ens tänka tanken? Har man inget hjärtat i dessa situationer, lite "common sense" och kollar upp det hela lite närmre innan man bestämmer sig för att slänga ut någon. Oavsett ålder.
Jag har själv arbetat inom resebranschen och vet att passagerar kan bete sig på olika sätt, vissa är helt enkelt odrägliga men i dessa situationer så ser man till att vara lugn och inte brusa upp. Man ser till att göra det bästa av saken.

Kommentarerna flödar på na.se och just nu är antalet uppe i 115, av dessa kommentarer är det kanske 10 stycken som håller av konduktören vilket jag kan förstå.
Att  SJ återigen är i blåsväder är inget konstigt och tyvärr kommer det nog alltid vara så. Man kanske bör se efter sin personal och se vad det är för människor som jobbar där,är de där för pengarnas skull eller är de där för att de tycker om att ge bra service.


Frisördags igen

På lördag är det äntligen dags att gå till frisören och fixa till kalufsen. Utväxten börjar bli maximal och håret känns verkligen annorlunda när det inte är som det ska.
Frågan är vad man ska hitta på denna gång?!
Ska jag fortsätta med det ljusa eller ska jag gå tillbaka till mitt ursprung,det mörka.
Om det blir det mörka så vill jag ändå har slingor i så att det händer något, att det blir lite liv...
Ajaa,nu ska jag återgå till mitt soffliggande, är riktigt jvla förskyld idag.. Gårdagen var a piece of cake

Dunderförkyld

Är inte så bra på att ta hand om mig själv. Har åkt på en liten förkylning,vågade med halsont för någon dag sedan och sedan har det bara utvecklat sig. Nu sitter jag i soffan och kurerar mig med Zyx, Strepsils, päronsplit och en massa citroner och lime. Får se hur snabbt det går, förhoppningsvis mår jag bättre redan i morgon men jag kommer inte att träna om halsen fortsätter att göra ont.

I dag får APPLE - 10 äpplen av 5 möjliga

I dag har jag tagit första doppet för säsongen,bättre sent än aldrig skulle jag vilja säga. Det var riktigt skönt!
Har precis smort in mig med en massa kräm för att få min röda kropp att lugna ner sig lite. Som tur var ser jag inte ut som min andra hälft, väldigt röd-lila. Det är samma visa varje gång, killen klarar sig inte med 15 i solskydd utan behöver högre än så men han envisas med att använda 15 i vilket fall. Sötnöt!

Dagen började bra och slutade fantastiskt. Klockan 19 fick jag ett sms om att min kära iphone var klar för upphämtning. Som jag har saknat den! Tydligen kunde den inte lagas så jag fick en sprillans ny istället och då blev jag givetvis ännu gladare. Trodde att jag skulle få en begagnad och inte ens densamma som jag skickade in utan någon som tillhört en annan person. Vilket enligt mig hade varit riktigt dåligt eftersom jag knappt hade en skråma på min. Man vet ju inte hur försiktig den andra personen varit.

Glädjen blev ännu större när jag insåg att jag precis hade fått tag på den sista VITA Ipaden som hade levererats för bara någon dag sedan. Vi var ju inne och frågade efter den i måndags men då hade försäljaren ingen aning om när det skulle få in nya. Men tydligen hade det kommit en leverans någon gång senare i veckan och den vita hade gått åt som smör igen MEN det fanns en kvar till mig! Jippie,tänk vad glad man kan bli över materiella ting ibland.
Jag som försökte beställa en över internet på apples hemsida idag men det strulade till sig hela tiden. Internetanslutningen dog och efter det så hängde sig sidan, frakten gick inte att påskynda även om man la till pengar m.m. Tror att Gud försökte ge mig "a sign"


Det fick man minsann käka upp

Skrev ju tidigare idag att vi planerade på att åka till Danmark det fick jag käka upp under träningen. Då fick vi reda på att det är träning tisdag,onsdag och fredag och jag har inte råd med att strunta i flera träningar redan första veckan.
Därför bestämde vi oss för att åka en helg i slutet av Augusti alternativt någon gång i September.
Tråkigt men sant,är riktigt besviken men hade inte förväntat mig något annat egentligen.
Träningen idag gick helt okej, jag vågade köra på trots knät och kände egentligen ingenting tills slutet av träningen då vi körde 1min intervaller ute. Hade fel skor på mig och fick därför väldigt ont i benhinnor och knä men nu har det gått över.

Spontan igen

Sitter och letar efter bra hotell i Malmö och Köpenhamn för i morgon gör vi en spontantripp neråt landet.
Frågan är bara om vi ska övernatta i fina Malmö och sedan åka över till Köpenhamn över dagen eller om vi åker till Köpenhamn rätt och slätt.
Vi får se helt enkelt.
Nu ska jag käka en macka och göra mig i ordning inför träningen om en timme!

RSS 2.0