2010 going on 2011

Då var vi framme vid årets sista dag och det märks både på bloggarna och även på Facebook. Det är många som skriver årskrönikor och i samband med det också passar på att önska alla ett gott nytt år.
Hur har mitt år varit då?
Måste säga att det vid vissa tidpunkter har varit det absolut bästa året på länge, kan egentligen bara komma på två saker som varit mindre bra fast dessa problem är ytterst små. Egentligen inget att klaga över.



Mitt 2010



-Början av året kommer jag inte ihåg så väl, dock vet jag att vi var iväg och åkte skidor någon gång i början av året. Vilket var riktigt kul,som vanligt.
- Det var även då,i början av året, som jag träffade alla underbara kursare på universitetet. Helt otroligt härliga människor och många av de även vänner för livet. Vem hade trott att livet som student skulle bli så pass bra?
- Under sommaren tog jag beslutet att byta handbollsklubb och gick därmed över till ÖSK. De fanns flera anledningar till bytet men först och främst ville jag satsa på handbollen och utveckla mig själv som spelare. I och med övergången gick jag igång med min försäsongsträning som var otroligt rolig men också jobbig. Under sommaren fick jag bevisa både för mig själv och alla andra att jag hade självdisciplin. Jag kan om jag vill, och jag lyckades! Är fortfarande stolt över mig själv.
- Sommaren spenderades i Bosnien och Kroatien, vilket även det var roligt. Måste nog säga att det var den absolut roligaste sommaren jag haft, trots att jag inte hann med att hänga i Sarajevo. Får ta det nästa gång :)
- Efter många om och men valde jag att läsa den obligatoriska Engelska-kursen till hösten men dock på distans från ett annat universitet vilket visade sig vara en genial idé.
- Till hösten var det tänkt att vi skulle flytta in i vår sprillans nya lägenhet, men så blev det inte. Bygget var ordentligt försenat och nu har vi äntligen fått ett inflyttningsdatum- 27 Maj 2011.
- Hösten skulle visa sig vara dålig för min handbollskarriär också, efter att ha kommit i form ordentligt upptäckte jag att mitt knä började att göra riktigt ont, så pass ont att jag inte kunde leva normalt. En skada från tidigare säsong. Fick en tid hos sjukgymnasten och sedan bestämdes det att jag skulle opereras. Allt gick väldigt fort och
just i denna stund som jag skriver är jag återigen spelklar efter all rehabträning.
- Det enda som var bra med hösten var att jag fick in foten på ett företag som jag alltid drömt om att jobba för. Kunde inte förstå det själv,men så var det. Även fast det inte var en fast tjänst så var det värt guld.
- Framåt vintern skulle jag även få ta mina första steg i min förhoppningsvis underbara karriär som journalist. Fick extra jobb för en stor nättidning där jag ska skriva artiklar, egentligen så ofta jag själv vill. Helt underbart, och jag kände verkligen direkt att detta var något jag ville jobba med i framtiden också. Plus att chefsredaktören är helt underbart snäll och peppande :)
-  4 December, en dag som jag kommer minnas. Min första artikel, som egentligen skulle publiceras som ett blogginlägg, fick pryda nyhetssidan istället :) Glädjen var enorm! Och är fortfarande. Nu är det bara att köra på.
- I slutet av året blev det också en resa till Milano. Lite jobb väntade men även lite shopping och fotboll. En riktigt lyckad avslutning på 2010.
Snart dags att fira in det nya året, önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR! Ses i 2011-Året som ska bli ännu bättre än det förra!

20101229

Just nu består min vardag av en massa plugg, hinner inte med något annat. Börjar bli lite less på att behöva läsa ut en bok varannan vecka, det blir rätt jobbigt och man blir knäpp av det. Speciellt om man läser böcker som man annars inte skulle ha något intresse för.
Den här veckan och nästa kommer bli riktigt tuff, har nämligen fått reda på hur mitt träningsschema ser ut nästa vecka.
Träning: Söndag - onsdag
Match: Torsdag och Lördag
Det känns lite oroväckande medtanke på mitt knä, jag hoppas att det klarar av så mycket belastning på en gång. Ska försöka att ta det lugnt, om jag märker att det blir svullet eller om jag får riktigt ont då måste jag gå av ,helt enkelt. Håller tummarna för att det går bra.
Va händer på nyår? Inte mycket, som vanligt. Planeringen halkar alltid efter vilket resulterar i att vi tillslut ändå sitter någonstans i Örebro. Tråkigt.
Funderade häromdagen på att åka till Åre, problemet är hur man ska ta sig dit. Alla plan som går från Arlanda var fullbokade, tåget kostar skjortan. Mer än boende och skipass för två personer. SJ är ju verkligen det bästa vi har i landet, alltid så punktliga och billiga.
Nu ska jag återgå till mitt plugg, hoppas på att få uppsatsen klar imorgon så jag slipper sitta med den i alla fall.
Rach,don´t move girl - I need you here with me. Min lilla stalker!!

Gym


Idag blev det en sväng förbi gymmet, är riktigt trött nu. Det blev ett hårt pass,men välbehövligt!
Efter gymmet åkte vi förbi Marieberg och Media Markt och jag har ännu en gång lovat mig själv att aldrig gå på mellandagsrea i denna stad. Blir bara besviken på hur dåligt utbud Örebro har. Är inte så sugen på att köpa saker som man inte kan använda i vår heller.
Dock köpte jag en hårddisk på Media Markt så nu kan jag spara en massa arbeten från jobbet och skolan.
Har en känsla av att jag kommer att somna ganska tidigt ikväll vilket egentligen bara är bra eftersom jag ska till frisören tidigt imorgon.

Fullt upp,som vanligt

Mitt under juldagarna håller vi på och bestämmer oss för hur vår lägenhet ska se ut.
- Vad ska vi ha för kakel i både kök och badrum?
- Vilket trädslag i köket?
- Vilka luckor och stommar?
- Vilken typ av köksö?
- Vitvaror
- Målade väggar eller tapeter?
- Hur många skåp ska vi ha i hallen m.m.







Jaa,listan kan göras lång. Det är mycket man behöver fundera på när man ska flytta in i en sprillans ny lägenhet.
Dock är det inte bara pest med en massa planering och beslut, det kommer bli riktigt kul när man får se den färdiga produkten. Längtar så.
Vi åkte faktiskt förbi lägenheterna häromdagen och just nu ser det ut såhär:




Nu har vi fått tak och väggar,känns skönt!



Samtidigt som alla dessa beslut skall göras så är universitetskursen fortfarande igång, här har man inget jullov utan det är bara att köra hårt. Just nu ska jag ta mig igenom den HÄR engelska boken och sedan göra en analys av texten m.m. Detta ska vara klart på söndag, parallellt med detta skriver jag en uppsats som ska in den 2 Januari. Dessutom ska man skriva ett kort tal på engelska som ska framföras innan terminen är slut.


Det blev ingen utgång för mig ikväll, hade som sagt inte köpt någon biljett och hade inte direkt lust att chansa på att komma in. Hade varit lättare om det hade varit planerat ordentligt men nu fick de bli som de blev. En riktigt skön hemmakväll. Guld värt medtanke på hur min vår kommer att se ut.

Nu ska jag lägga mig i sängen o titta på  Knight and Day, hoppas att den är bra.
Imorgon blir det gymmet och en sväng till Marieberg antar jag, dock blir det ingen shopping för min del. Får ligga lågt ett tag framöver.




God Jul!

God Jul till alla Er som firar!

Om man som jag,inte firar den här dagen så kan den lätt bli ganska långtråkig. Vilket den förvisso varit.
Har lyckats att dra på mig någon form av ryggskott också,kunde knappt komma upp ur sängen imorse. Men lite tigerbalsam lyckades göra susen så nu känns det definitivt bättre. Var på gymmet igår men det känns som kroppen vill ha ännu mer träning. Vilket är positivt!

Juldagen imorgon och det är många som ska ut, inget nytt.Kan vara kul att träffa folk som flyttat härifrån men som kommer hem över jul. Har inte riktigt bestämt mig för hur det blir eftersom jag inte köpt någon biljett än.
Kompisarna kommer hänga på Ritz så jag antar att jag hamnar där om det blir något.
Vi får helt enkelt se imorgon.
Nu blir det sängen

Home sweet home

Nu är jag tillbaka på hemmaplan, känns ganska skönt att få komma hem och vila. Skulle behöva en semester från semestern.
Det var så mycket man skulle hinna med på den korta tiden så man hann aldrig slappna av och vila ordentligt.
På lördagen var vi på San Siro och tittade på Milan som tyvärr förlorade mot Roma. Att Borriello fick göra mål på sitt gamla lag var verkligen som att strö salt i såren. Dåligt av Zlatan att missa så många chanser som han fick men det blir bättre. Laget ligger etta i tabellen och jag hoppas att det förblir så.
Jag hann även med lite shopping,vad tror ni finns i påsarna? Den som känner mig bäst kommer lätt lista ut vad det är :)
-Pronovias var som en dröm, helt underbart fina klänningar och jag kan ju säga att jag drömde mig bort ganska många gånger. Hur som helst så hittade jag två favoriter,får se vilken det blir. Men det får bli en sväng till Stockholm först,innan jag bestämmer mig.
-Blev själv drabbad av snökaoset som fortfarande härjar i flera delar av Europa. Vår flight blev lite försenad men medtanke på hur länge folk hade väntat på att ta sig till Paris så ska jag inte klaga. Deras flight skulle ha gått 06:30 men gick 21:00. Stackare! Alla flighter var mer eller mindre försenade, man märker verkligen hur sårbart flyget är när det gäller väderlek. Flygrädslan har övergått till FOBI..
- Kom hem 03:30 imorse och det var bara att gå till sängs direkt. Är ganska seg idag men det blir bättre när man får sova ut. Tog på mig träningskläderna och drog till gymmet, det var riktigt skönt att få träna. Har märkt att träningen blivit en drog för min kropp jag måste träna för att må bra. Motivationen är på topp. Längtar tills handbollen kommer igång igen.

Framme i Milano


Nu sitter jag på hotellrummet i Milano,vilar mina stackars ben och käkar goda Macaroons från Ladurée. Som vanligt när jag åker utomlands så vill jag inte missa en enda sekund av dagen. Vilket innebär att jag direkt efter ankomst till hotellet tog kartan i min hand och gav mig ut på äventyr. Trots att jag varit i staden tidigare så är det lätt att virra bort sig medtanke på att vi inte bor vid samma hotell som sist.

Det blev en snabb runda eftersom klockan var rätt så mycket när vi väl kom fram till Milano.
Jag hann spotta några av mina kommande inköp, imorgon blir det mer strosande och på kvällen match :)

Tänkte att jag skulle hinna med att prova klänning på Pronovias, gick förbi deras flaggskeppsbutik idag och jag föll pladask kan man säga. Det blir svårt att välja.
Dessutom blir det en sväng på Chanel, YSL, Prada och La Rinascente.
Jag lyckades även med att hitta två riktigt snygga nyårsklänningar på Mango men vi får se om de följer med mig hem. Det beror lite på det andra shoppandet.
Imorgon är dagen D, hoppas att allt går som planerat. Jag är riktigt nervös! Håll tummarna.





Ciao!



Det börjar närma sig

Fullt upp,det kan man lugnt säga.
Gick upp 8 imorse och har pluggat sedan dess, måste få klart allt som måste in senast söndag den här veckan. Nu, 6 timmar senare är jag äntligen klar, kommer inte direkt ha tid att plugga när jag är i Milano då ska en massa annat göras.

Ikväll ska jag försöka tvätta en massa och även komma igång med packningen.
Vad ska man ha för väska? Vanligtvis brukar jag ta min resväska med hjul men hur ska det gå att dra en sådan i snön. Skit jobbigt med andra ord, det kanske blir en vanlig weekendbag men risken är stort att jag inte får plats med allt i den. Dagens i-landsproblem.


Har inte hunnit skriva ihop någon ny artikel till jobbet den här veckan, alla skriver ju redan om EM så det känns inte direkt smart. Försökte knåpa ihop något efter matchen igår men det fanns inte tillräckligt mycket att säga.
Jag får helt enkelt ta nya tag till nästa vecka :) Ska försöka få tag på en av mina vänner som spelar i Danmark, men som nu är hemma. Vore kul att få en liten intervju. Hoppas på att det går att ordna.

Nu ska jag försöka mig på att vara lite effektiv igen. Kommer säkert flera inlägg senare ikväll,förmodligen ett om Nordin Gerzic


....

Den här dagen har varit riktigt kass om man bortser från mötet med sjukgymnasten. Nästa vecka är det okej att spela match fullt ut igen, helt underbart att få det beskedet. Har kämpat som en tok i 2 månader och nu är jag äntligen tillbaka. Tråkigt att det inte blir spel förens efter nyår,är ju så otroligt peppad men det kanske är lika bra att ta det lite lugnt i början.
Var grymt peppad inför handbollsträningen ikväll men när jag kom ner så hade tränarna bestämt att vi skulle spela fotboll istället, snacka om att bli besviken. Visst fotboll är skitkul men inte om man vill spela handboll därav besvikelsen men jag fick köra mitt styrketräningspass istället.

Italien på fredag, är inte speciellt peppad just nu. All glädje är borta, tänk va påverkad man kan bli av ett enda beslut. Just nu är jag mest besviken och det känns jvligt tungt, men livet går vidare.


Har idag fått ett mail från universitetet och därmed fått en bekräftelse över att det blir C-kursen till våren. Det ska blir riktigt kul att läsa huvudämnet igen, har verkligen saknat att läsa intressanta och givande saker. Den här terminen blev det engelska, inte fullt så roligt men kan vara riktigt bra att ha.


20101210


Det har varit lite dålig uppdatering de senaste dagarna detta för att det är alldeles för mycket som händer just nu. Har inte haft tid att sitta vid datorn och surfa.
- Träning,plugg,jobb 1 och jobb 2. Ganska mycket som ska hinnas med samma vecka.

Idag har jag träningsvärk deluxe, speciellt i låren. Men det är skönt,det var längesen man fick uppleva träningsvärk så just nu är det välkommet. Knät mår bra än så länge. Hoppas på att det fortsätter så!

Mycket i skolan framåt jul, dessutom försöker jag ligga en vecka i förvag eftersom jag åker till Italien nästa vecka. Vore skönt att slippa tänka på skolan när man är bortrest, då ska man njuta.

Imorgon är det födelsedagskalas nummer 2 för världens goaste Melvin,charmtroll...och busunge!



Handbollsträning


Handbollsträning igår, gick över förväntan. Jag hade varken glömt glömt bort hur man passade eller sköt och det är ju en bra början. Men sedan när vi gick över på en massa kombinationer då så jag mest ut som ett frågetecken. Kände mig minst sagt virrig, men som allt annat så kommer även den biten falla på plats tillslut.
Det viktigaste just nu är att jag inte tänker på det, att jag har opererat knät. För nu är det gjort och allt är som det ska. Musklerna är så gott som helt tillbaka, nu är det bara huvudet som ska kopplas bort.
Förhoppningsvis kommer jag att känna mig tryggare och tryggare för varje träning när jag inser att jag faktiskt kan göra alla de där sakerna som jag kunde innan operationen.

Glädjen att vara tillbaka på planen går inte att ta miste på, det syns verkligen på mig hur glad och peppad jag är.

Nu blir det plugg fram till damernas EM-match!
Om det är någon som är expert på att ha många bollar i luften så är det jag... den här veckan är det fullt upp!


Gårdagen

Har inte hunnit uppdatera något förens nu, har haft fullt upp både igår och idag. Men nu har jag lyckats ta mig lite tid.

Gårdagen var en stor dag för mig,jag fick nämligen skriva min första artikel som publicerade på en välkänd webbsida. Det var helt underbart att gå in idag och se sin egen bild och text på första sidan :)
Det jag skrev skulle från början ha publicerats som ett blogginlägg,därav den mer fria stilen på texten. Dock vaknade jag upp till ett mail som förklarade att chefredaktören tyckte att det passade bättre som nyhetsartikel, gissa om jag mådde skapligt då?! Var riktigt glad, och det känns så underbart skönt att jag får göra något som jag älskar och att det är bra. Självklart har jag mycket kvar att lära, men det här är ett steg på vägen. Ett sätt att få erfarenhet och få lära sig. Just nu svävar jag på moln :)




Landskampen i sig var väl ingen höjdare, både Sverige och Kroatien spelade långt under sin vanliga kapacitet. Tycker jag. Visst, Sverige kom till bra avslut och hade många skott på mål men det fanns även fler saker som man bör bli bättre på. Som alla lag.
Att Kroatien underpresterade var inget konstigt medtanke på deras krångliga och jobbiga resa. Försenat flyg,missat flyg, baggage som inte kom till rätta. Kroatien kom till arenan 1 timme innan matchstart och det ska även tilläggas att spelarna fick låna ihop skor och skydd från en lokal återförsäljare men även från privatpersoner.
Att hela den här absurda situationen skulle spela stor roll skulle vi få reda på idag, i gårdagens möte gick Sverige av plan som vinnande lag. Men idag var det minsann omvänt. Det var Kroatien som hade koll på läget genom hela matchen och fick kliva av som vinnare.

Ett praktexempel på hur viktig uppladdningen kan vara inför en match.



20101202


Det blev ingen handbollsträning idag, den var ju så klart inställd eftersom det spelades match igår.
Jag som var hur peppad som helst, men jag fick traska ner till gymmet och köra styrka och intervallträning istället.
Känns som att jag håller på att dra på mig någon förkylning ,känner mig allmänt hängig och orkeslös fick även ett migränanfall så sent som igår. Vi får se om jag klarar mig,skulle inte förvåna mig om jag vaknar upp imorgon men en riktig förkylning. Det skulle vara typiskt medtanke på att jag ska jobba imorgon,men för omväxlingsskull ska jag göra något riktigt roligt så jag hoppas verkligen på att jag håller mig frisk!

Imorgon - Träningslandskamp mot Kroatien i idrottshuset klockan 19:00, KOM DIT!


Förlust..


Gårdagens match mot Önnered gick inte riktigt som vi hade tänkt oss, vi hängde med i början och det stod 13-11 i halvlek men i mitten av andra halvlek började sifforna rinna iväg.
Det är alltid tråkigt med en förlust, förhoppningsvis lär man sig något utav det och vinner nästa match istället.
Precis så ska vi göra!
Förlusten innebär att vi halkar ner på en 5:e plats och Önnered går upp på en 4:e plats.

Ikväll ska handbollsskorna på, vi får helt enkelt se hur det slutar. Det blir inte så mycket handboll,men lite skott ialf. Sen får vi se hur knät reagerar.
Håll tummmarna!!



Hidden agenda

Milano!
Nu är det inte långt kvar- gissa om jag börjar bli nervös. Förhoppningsvis kommer jag att lära mig en massa och ha kul samtidigt.
Sen hoppas jag naturligtvis på att få se en skymt av Zlatan också, tillsammans med dem andra i laget.
Blir förmodligen inte så mycket shopping för min del, jag får fönstershoppa helt enkelt. Se men inte köpa,mitt nya motto!
Ikväll kan det bli en sväng på Ritz? Har hört att Rasmus Seebach kommer dit. Ska försöka med att klämma in det.
Later

Idag är det match


På ena sidan ringside står och på andra sidan


- Det är bara VINST som gäller, nu kör vi! 

RSS 2.0